Marș pentru unirea României cu Basarabia, „învăluit” într-un tricolor imens

Marș pentru unirea României cu Basarabia, „învăluit” într-un tricolor imens

0
DISTRIBUIȚI

Tricolor_la_Chisinau_1_decembrie_2012

Mai mulți timișoreni vor participa la cea mai amplă manifestaţie stradală care are drept scop transformarea unirii României cu Republica Moldova într-o prioritate naţională.


Manifestația va avea loc duminică, 20 octombrie, la ora 14.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar de la Timișoara va pleca spre capitală un autocar plin cu susținători ai cauzei. Peste 100 de basarabeni au cusut timp de trei săptămâni un imens steag tricolor, de 1200 mp, pentru a-şi manifesta dorinţa de unire cu România. Drapelul va fi desfăşurat de miile de participanţi la ,,Marşul pentru Basarabia”.

”Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut vor fi purtate de către manifestanţii pentru Basarabia din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului (Parcul Izvor). Acțiunea are loc după ce peste 117.000 de români au semnat pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de către Parlamentul României”, a declarat Victor Sârbu, președintele filialei timișorene a Platformei Civice Acțiunea 2012. Potrivit inițiatorilor manifestației, 87,25% dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, conform unui sondaj de opinie efectuat la nivel naţional, în 2012, de Centrul Român de Studii şi Strategii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.