Ce spune Robu despre procesul său cu Agenția Națională de Integritate

Ce spune Robu despre procesul său cu Agenția Națională de Integritate

0
DISTRIBUIȚI

robu victima rosu

Edilul şef Nicolae Robu a făcu noi declaraţii cu privire la procesul său de incompatibilitate. Primarul păstrează aerul optimist şi spune că „eu am devenit rector şi senator într-un cadru legal care îmi permitea să fiu simultan şi rector, şi senator. La trei ani după ce eu mi-am obţinut cele două mandate cineva a schimbat legea şi acel cineva care a schimbat legea mi-a spus clar mie că numai din mandatele următoare se aplică acea modificare şi eu mai aveam un an din cele două mandate. Nu am avut niciun motiv să îmi dau demisia. Este un lucru respectat de ani în jurisprudenţă că legea nu acţionează retroactiv.


Când cele două comisii juridice din Parlament s-au pronunţat că pot continua cu aceste două mandate eu am continuat pentru ca mai apoi să am proces cu ANI din raţiuni pur politice. Să presupunem, printr-o eroare clară de judecată, că numai printr-o eroare se poate declara aşa, legea spune foarte clar care este sancţiunea. Sancţiunea este că nu mai poţi deţine acea funcţie eligibilă în care ai fost în incompatibilitate timp de trei ani, în cazul meu cea de rector. Nici măcar în cazul celei poziţiei de senator nu acţionează legea”. Robu a conchis astfel „cine şi-ar putea permite cu un abuz să mă sancţioneze pe mine ca primar că eu aş fi fost în incompatibilitate ca rector?”

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, mâine, un nou termen din recursul procesului în care liberalul Nicolae Robu contestă decizia Agenției Naționale de Integritate prin care a fost găsit în incompatibilitate  pentru că a fost și senator, și rector al Politehnicii din Timișoara. Dosarul a ajuns la instanța supremă în 2012, după ce Robu a pierdut în primă instanță la Curtea de Apel Timișoara, primul termen fiind stabilit în 8 mai 2012. De atunci, cauza a fost amânată de mai multe ori pentru diverse motive. Avocații lui Robu au tras de timp, invocând neconstituționalitatea legii în baza căreia a fost declarat în incompatibilitate, pentru ca la ultimul termen să solicite sesizarea Curții Europene de Justiție, cerere respinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.