EXCLUSIV Judecător, prins în flagrant de DNA. Vezi câţi bani a primit...

EXCLUSIV Judecător, prins în flagrant de DNA. Vezi câţi bani a primit magistratul UPDATE 3 Decizia procurorului

6
DISTRIBUIȚI

aurel tripa judecator 2

Un judecător a fost prins, astăzi în flagrant, de procurorii DNA Timişoara în timp ce primea bani şi bunuri de la un cumpărător de influenţă, după ce anchetatorii au aflat despre „business”-ul pus la cale de cele două părţi. Judecătorul Aurel Tripa a fost prins, în flagrant, chiar în faţa Judecătoriei Ineu din judeţul Arad după ce a primit 300 de euro şi două telefoane mobile. Conform primelor informaţii acesta a promis că va interveni la Tribunalul Arad pentru obţinerea unei sentinţe favorabile. Tripa este cel de al doilea magistrat de la Judecătoria Ineu după ce DNA Timişoara a prins-o în flagrant pe Floriţă Boloş.

Aurel Tripa este judecător din 1979 și în perioada 1988 – 1996 a fost președintele Judecătoriei Ineu, iar în perioada 1997 – 2004 a fost judecător la Tribunalul Arad, după care a revenit la Judecătoria Ineu unde a activat până în prezent, fiind membru în Consiliul de conducere al acestei instanțe.

Conform ultimei declarații de avere acesta are un teren de 363 metri pătrați și o casă de 300 mp în Ineu și un apartament în Arad, cumpărat în rate cu cu soția în 2010.


De asemenea, are două mașini / un BMW și un Volkswagen Golf 4. Din 2006 are la BCR Pîncota un credit pe zece ani de 70.000 lei. În calitate de judecător a încasat 101.051 lei.

Aurel Tripa este judecătorul care a restituit 800 de hectare de pădure către familia Colţeu, cei care au obşinut, tot în instanţă, retrocedarea satului Nadăş din judeţul Arad.

UPDATE 1 Imediat după ce a fost prins în flagrant, judecătorul Aurel Tripa a recunoscut parţial faptele, susţinând că banii primiţi şi telefoanele erau un împrumut. Magistratul a fost adus la sediul DNA Timişoara la ora 18,45, urmând ca să fie audiat pentru acuzaţia de trafic de influenţă. CSM a anunţat că „în şedinţa din data de 5 decembrie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitului Tripa Aurel Ştefan – judecător în cadrul Judecătoriei Ineu”.

UPDATE 2 În comunicatul DNA, se arată că în 3 decembrie 2013, Tripa a primit” un avans de 500 lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni asupra unui judecător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire la care acesta din urmă era direct interesat”. La instrumentarea acestei cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

UPDATE 3 În urma audierilor, Tripa a fost reținut, urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă Curții de Apel Timișoara.

6 COMENTARII

  1. Judecatorul Tripa este „capo di tutti capi” din Judecatoria Ineu. El a predat coruptia colegelor Bolos Florita, Luciu Mariana si celorlalti. In ultimii 10-15 ani nu a dat nicio sentinta fara a lua spaga. E vorba de spagi grele, de zeci de mii de euro. Paradoxul este ca a pus botu’ la 2 Samsung S4 si 600 de euro. Omul era obisnuit cu alte sume, de la 4 zerouri in plus. Atentie, familiei Colteu i-a pus pe tava 8762 ha, adica tot satul Nadas, mai mult decat suprafata satului, i-a si intabulat, cu tot cu cladirile bietilor iobagi, nu 800, cat este mentionat in articol.

    Sper sa ii ajunga blestemelor necajitilor din Nadas, Tarnova, Dud si din alte localitati aflate sub jurisdictia Judecatoriei Ineu pe care i-a nedeptatit. Individul nu avea limite. Judecatoria Ineu ar trebui desfiintata, deratizata, apoi tamaiata si chemat preotul sa faca sfestanie. Numai asa poate fi scoasa coruptia din acest „templu al Dreptatii”. Judecatorul le vede pe toate!

  2. Sentinta finala legata de procesul cu retrocedarea suprafetelor din Nadas a fost data de catre Judecatoria din Timisoara. Initial, la Ineu s-a respins cererea de retrocedare iar cei care au beneficiat de retrocedare au facut recurs la Arad iar mai apoi la Timisoara. O decizie finala in asemenea proces nu o poate da Ineul.

  3. Bravo DNA, speranta noastra, a locuitorilor din Nadas, a renascut odata cu succesul vostru. Sa nu uitati nici de fam. Colteu care daca acum ar fi buni crestini si-ar recunoaste greseala si modul in care ne-au luat prin jaf cimitirul si biserica prin mituirea lui Tripa&Co.

  4. JIGODIA…..NU MA INTERESEAZA ACEST INDIVID DAR INDEMN INSTITUTIILE SA-L ARDA RAU DOAR PT GESTUL CA A NAPASTUIT OAMENII DIN NADAS,II INDEMN SA-L ARDA PT CA A ATACAT POPORUL MEU

  5. La Judecatoria Ineu era un fel de competitie intre cei 3 judecatori – Aurel Tripa, Mariana Luciu si Florita Bolos-, care sa ia spagi mai mari. “Connaisseur-ii” spun ca Tripa era de departe cel mai flamand, lucru confirmat de Florita Bolos baietilor de la DNA vara asta. El negocia cazurile majore. Dar nici doamnele judecatoare nu se lasau mai prejos. Imparteau spagile mari intre ei, interveneau, intermediau intre ei, isi repartizau “aleatoriu” dosarele, etc. Ce mai! O mare Fratie! Peace and Love!

    • stati linistiti ca nici la Timisoara nu ie altfel. Aici spagile la judecatori (pprocurori) sunt mai mari ca s-au invatat cu generozitatea (la shpagi!) a tziganilor. Intreg sistemul judecatoresc din Romania ie la P A M A N T !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.