Un polițist a fost nenorocit pe viață de doi tâlhari pe care...

Un polițist a fost nenorocit pe viață de doi tâlhari pe care i-a anchetat. Cum îl poți ajuta pe omul legii

7
DISTRIBUIȚI

politist13Un polițist din Hunedoara, tânăr, tată de tripleți, care a pus mai presus de sine și familie uniforma, dreptatea și aplicarea legii, riscă să își petreacă restul vieții în scaun cu rotile, după ce a avut parte de răzbunarea unor infractori pe care i-a anchetat. Agresat pe 8 februarie, dimineața la ora 4,00, în ceea ce inițial s-a catalogat drept un incident rutier minor, ca apoi să se stabilească infracțiunea de ultraj.

Paul Nelu Obreja, șeful de post din comuna Breaza ( Hunedoara), 32 de ani, se întorcea de la un caz de furt, unde intervenise alături de Poliția TF. Pe drum a fost „interceptat” de Ioan Neag (20 de ani – pe care îl cercetase recent pentru infracţiuni de furt şi lovire) şi Sergiu Ardelean (30 de ani – căruia îi întocmise un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului). Cei doi, aflaţi într-un VW Polo au început să-l şicaneze pe polițist în trafic, iar într-o curbă autoturismul acestora a lovit mașina  poliţistului, un Opel Agila, în spate, ambele autoturisme ieșind în decor serios avariate. După impact, cei doi au dispărut de la locul accidentului, iar mama lui Neag (care se afla la volanul Volskwagen-ului) a apărut în zonă declarând că ea a condus.


Înainte de impact însă , Paul Obreja reuşise să-şi anunţe colegii că este urmărit. În continuare ancheta este derulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba.

Prognostic cutremurător: s-ar putea să meargă după luni bune sau niciodată

În urma impactului, polițistul a ajuns la Spitalul Județean de Urgente Deva, a fost operat, dar un RMN făcut la câteva zile după accident a arătat că avea probleme mari la coloană, dar şi un plămân perforat. Săptămâna trecută bărbatul a fost operat la Spitalul Județean din Timișoara. I-au fost montate șuruburi și plăci, iar medicii refuză momentan să se pronunțe cu privire la evoluția stării lui. ”În astfel de intervenții, primele trei săptămâni postoperatorii sunt critice, spune medicul Dan Ilincariu. Pot apărea complicații”. Chiar dacă evoluția lui va fi perfectă, polițistul va petrece următorul an în recuperare. Va avea nevoie de luni de fizio-kineto-terapie. Este motivul pentru care colegii lui s-au mobilizat  și au strâns bani ca să îi vină în ajutor. Polițiștii hunedoreni au strâns peste 10.000 de lei. Suma a fost completată cu 2.500 de lei oferiţi de Corpul Naţional al Poliţiştilor. „Nu ne-a cerut nimeni să facem asta, dar Paul va avea nevoie de medicamente scumpe şi sesiuni de recuperare intense. În plus este şi tată de tripleţi (trei băieţei în vârstă de 7 luni şi jumătate – n.red.)”, spune unul dintre colegii lui. Cei care vor să îl ajute, pot dona bani în contul deschis la BRD pe numele lui Paul Nelu Obreja, RO87BRDE220SV27966592200.

7 COMENTARII

  1. Pai si asigurarea medicala? Nu trebuie suportata de catre MAI? Omul a fost ranit in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, MAI trebuie sa plateasca valoarea operatiei!

  2. Niste scursuri ai socitatii, jigodii ordinare, care in urmatoarea perioada o sa comita un accident grav De Circulatie Si care vor lasa victima sa zaca Si ei vor merge linistiti in continuare la petrecut … Daca nu ne trezim o sa ne fie frica sa Stam in casa Si asta e valabil pt toti cetatenii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.