Studiu: un sfert din gumele de mestecat conțin câte 11 E-uri. Ce...

Studiu: un sfert din gumele de mestecat conțin câte 11 E-uri. Ce spun medicii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

guma de mestecat wakeupworld-com

La televizor aflăm că e recomandat să mestecăm gumă după fiecare masă. Realitatea este că ne otrăvim cu bună știință. Mai bine de un sfert din gumele de mestecat de pe piață sunt adevărate „bombe” cu chimicale.

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România a realizat un studiu pe etichetele produselor tip gumă de mestecat ce se regăsesc pe piață din România.


Au fost analizate 27 de tipuri de gumă de mestecat, achiziționate în mod aleatoriu și anonim, iar rezultatul e cutremurător. Niciuna nu are mai puțin de opt E-uri. Un procentaj de 25.92%  au în compoziție un număr de 11 E-uri; 14.8% au în conținut un număr de 8 sau 10 E-uri; 11.1% au în conținut un număr de 12 E-uri iar  7.4 % au conțin nu mai puțin de 13 E-uri. ”Toate produsele tip gumă de mestecat au că distribuitor sau producător Wrigley România”, arată realizatorii studiului.

Medicii atrag atenția că ar trebui să ne ferim de consumul acestor produse. ”Toți ar trebui să avem cu noi, când mergem la cumpărături, o listă cu E-urile nocive organismului, În cazul unora dintre ele există dovezi științifice despre cât de dăunătoare sunt, chiar dacă vorbim despre un consum minim de substanțe, dar constant, de exemplu mestecând o singură gumă pe zi. În timp, în corp se acumulează produs toxic, iar într-un an pot apărea simptomele unor boli”, atrage atenția medicul Ioana Vârtosu, de la Școala Mamei Junior.

Foto: wakeup-world.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.