Poliţia Timiş a deschis dosar penal clanului Cârpaci în cazul cumpărării capelei...

Poliţia Timiş a deschis dosar penal clanului Cârpaci în cazul cumpărării capelei Kimmel. Ce alte posibile infracţiuni mai investighează

1
DISTRIBUIȚI

STOIA NOUL VICEPRIMAR04_resize

Cazul vânzării capelei Kimmel din Timișoara, rămas o vreme „în umbră”, redevine de actualitate. Viceprimarul Traian Stoia a făcut astăzi publice mai multe informații despre capela ocupată în condiții suspecte de clanul Cârpaci.

„Am primit vești bune de la Poliția Județului Timiș. În urma unei sesizări pe care am făcut-o în 04.04.2014 și trimisă spre soluționare către IPJ Timiș Investigații Criminale, s-au solicitat verificări cu privire la înstrăinarea capelei funerare Kimmel, construită în 1850 de căre Ziegler Maria, către Cârpaci Trifu, în 2006. Petiția a fost trecută la dosar pena,l întrucât cele semnalate constituie o infracțiune care intră sub incidența Codului Penal”, a spus Stoia.

Practic justiția va investiga vanzarea capelei, dar și exhumarea primilor proprietari și înhumarea rudelor lui Cârpaci.


În luna aprilie, viceprimarul Traian Stoia povestea că „urmare a unei audiențe avute, am aflat că s-a făcut o vânzare care s-a desfăşurat la Frankfurt. Pe baza unei poze. Eu am îndoieli serioase că un notar german face un contract de vânzare-cumpărare pe baza unei poze, fără a avea un dosar cu toate hârtiile necesare. În audienţă au venit un domn şi o doamnă, rude mai îndepărtate cu familia Kimmel şi Ziegler. Ne-au pus la dispoziție copii xerox a unor documente în limba germană, care conţin o fotografie a capelei şi care atestă ca a fost încheiată o tranzacţie în privința acestei capele. Din acestea rezultă ca tranzacţia a fost încheiată în Germania în 23 noiembrie 2005, la un notariat. Am intrat în posesia unei copii a declaraţiei notariale din 19.01.2006, prin care numiţii Cârpaci Trifu şi Ziegler Corneliu declară că au participat la exhumarea unor rămăşiţe pământeşti şi că la semnarea acestei declaraţii nu mai au pretenţii unul faţă de celălalt şi sunt îndeplinite condiţiile contractului”.

Imediat după, primarul Nicolae Robu și viceprimarul Traian Stoia au făcut plângere la poliție.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Stoia continua dezinformarea: nu e capela Kimmel (cea apartinand unei vechi familii de industriasi nemti din Timisoara; aceea se afla la vreo 100 m si e construita cu 50 de ani dupa aceasta), ci capela SCHLICHTING, in care intr-adevar fusese inmormantata si o doamna fosta Kimmel, maritata cu Ziegler (ramura a familiei Schlichting!). Nu exista doua capele Kimmel in cimitirul din Buziasului, ci numai una, care este in continuare a familiei Kimmel, descendentii acesteia simtindu-se extrem de agresati de neadevarurile repetate ale domnului viceprimar. Vorbim de penal? Sa vedem! Desi i s-a atras atentia, i s-au adus acte doveditoare, dl Stoia continua sa denigreze numele Kimmel. Care nu are nicio legatura cu aceasta afacere!!
    P.S. Alte site-uri de stiri locale macar l-au citat corect pe dl vice, cu toate aberatiile sale, Loredana Codrut insa incurca rau borcanele. Citez: „…s-au solicitat verificări cu privire la înstrăinarea capelei funerare Kimmel, construită în 1850 de căre Ziegler Maria, către Cârpaci Trifu, în 2006.” Da, capela a fost construita in 1850, dar nu de ca(t)re Ziegler Maria (care e de fapt barbat, se numeste Lothar, Maria era al doilea nume si era la moda pe-atunci, cum e de ex. poetul Rainer Maria Rilke sau politicianul Jean-Marie le Pen, dar asta e prea mult pentru un creier atat de mic). Deci, capela a fost construita de Schlichting si vanduta de Ziegler. Nicaieri nu apare numele Kimmel pe/in capela, decat in niste inscrisuri analfabete de la primarie de prin anii 1970. Stiu despre ce vorbesc: am si eu un loc rezervat acolo. Pe bune! Nu glumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.