Monica Macovei, ATAC dur la adresa bisericii ortodoxe și a guvernului. De...

Monica Macovei, ATAC dur la adresa bisericii ortodoxe și a guvernului. De ce nu este de acord ca religia să fie predată în școli

44
DISTRIBUIȚI

catedrala mantuirii

Europarlamentarul Monica Macovei s-a întâlnit, în această dimineață, cu mai mulți oameni de cultură din Timișoara cu care a discutat despre problemele existente în societatea românească. Educația a reprezentat primul punct de discuție, europarlamentarul nu a ratat ocazia de a-l ataca pe premierul Victor Ponta și a comentat că “e greu să le ceri studenților să nu copieze, când avem un premier plagiator”.


Provocată de un profesor de la Universitate Politehnica din Timișoara să-și exprime punctul de vedere cu privire la faptul că în școli se predă religia, Monica Macovei a precizat că “religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo”.

Nu a lipsit de la eveniment și Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, care s-a plâns de faptul că, în acest an, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, nu i-a mai finanțat proiectul. Monica Macovei s-a arătat indignată de faptul că evenimentele culturale importante nu sunt finanțate și l-a învățat pe Marius Giura ce să spună atunci când va mai fi refuzat de guvernanți. “Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. “Dacă aveți bani pentru biserici, dați și pentru cultură”, așa trebuie să le spuneți guvernanților când veți mai fi refuzat. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamități, inundații, etc, dar 90 % din acești bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acești bani căminelor de bătrâni”, a explicat Monica Macovei.

44 COMENTARII

  1. Aceasta d-na este un rau al ROMANIEI, NU A-TI INTREBATO
    UNDE SUNT CELE 2.000.000 DE VOTURI FURATE ?
    FEMEIA ACEASTA NUMAI RAU A FACUT ACESTEI TARI.
    Cit tupeu poate avea.

    • Cel mai mare rau il fac cei ca tine, care cred propaganda Latrinei 3 si violeaza gramatica limbii romane… Suntem pe primul loc in Europa la numarul de biserici pe cap de locuitor, insa suntem si cel mai sarac, corupt si needucat popor! Vezi vreo legatura?

    • iar tu numai rau „a-i” facut limbii romane. „intreabate” daca n-ar trebui oare sa mai iei o carte de gramatica clasa a 5-a in mana. faptul ca Macovei nu e pe placul semianalfabetilor, e doar un motiv in plus sa o votam…

    • Daca te-ai sinucide ai face tu un BINE,pune dreacu’ mana pe carte ca ai imputit limba romana,JEGordinar !

    • Iei baku nu yei baku, semintele tot acelashy gust are. Ieu mam rugat inainte de bak si nu lam luat,,, trebuya sa kotizez may mult la biserik mia zis popa..

    • cine are nevoie de oi proaste se duce si arunca cu bani in biserici si popi, cine are o viziune despre viitor ii aloca unde trebuie! biserica a fost cea mai mare afacere de la inceput si inca se tine bine!

  2. Tocmai ati castigat un vot si un prieten pe FB.. Sunt intru totul de acord cu Monica, chiar daca in punctul asta nu sunt decat idei si exista toate sansele ca acestea sa nu se aduca la bun sfarsit.
    Luchi, se scrie „intrebat-o”, ceea ce ma face sa ma intreb daca tu esti impotriva ideii asteia datorita inculturii, ori fie indoctrinarii?
    Un lucru e clar: dogmatica nu are ce cauta intr-o institutie de stat a carui fundament este cu caracter profund stiintific. De 2000 de ani se tot incearca istoricizarea mitologiei, eu unul sunt de parere ca societatea umana a ajuns la maturitate, si ar trebui sa renuntam cu totii la basme si fantezii. Sunt lucruri mai importante decat modele de viata vechi de mii de ani. Daca nu practicam medicina de acum 500 de ani, de ce ne-am trai vietile dupa un model disciplinar vechi de 2000?
    Ce e mai dureros e ca majoritatea persoanelor indoctrinate au toate caracteristicile unui copil hiperenergetic si inadaptat: arata cu degetul, dar cand vine vorba de responsabilitate, se ascund in spatele fustei mamei, apeland la doctrina si dogmatica, ca atunci cand vine un alt copil la joaca sa o uite de tot..
    Asa vreti sa va cresteti si va educati copiii? Sa fie oi in turma, la mila lupilor, inadaptati si iresponsabili? Asa credeti ca societatea civila va avea de castigat? Apeland la un ajutor divin, cu riscul de a nu-l primi niciodata, in locul unui om care va poate ajuta acum?
    Hai sa fim putini maturi, si sa intelegem ca de fapt nu e nimic care sa ne scuteasca de responsabilitate, fiind direct raspunzatori de actiunile noastre, ce spuneti?
    Hai sa celebram viata, sa ne bucuram de ea si de tot ce ne ofera, cu bine si rau, nu sa traim cu capetele plecate, cu o constiinta incarcata si murdara si speranta la o alta lume, care s-ar putea nici sa nu existe!

  3. Voi sunteti niste ursi de a lui Ponta :))) Nu aveti idee cati bani din impozitele pe care le platim spala javrele astea din guvern donand Bisericii.
    Cea mai mare mafie… puneti-va o singura intrebare… Daca Grecia a fost ajutata de Biserica noi de ce le finantam constructia lor prin taxe ? De ce nu se cumpara aparatura pentru spitale in schimb ?
    Cunosc un caz in care la Iasi, i s-a pus un diagnostic. La Bucuresti i-au spus ca nu are ce i-au zis doctorii din Iasi si ca nu stie ce are.A mers in Turcia la o clinica si l-a gasit cu cancer in ultima faza. Eu cred ca s-a rugat suficient dar degeaba .
    Chiar vi se pare normal ca suntem tara cu cele mai multe Biserici raportate la populatie ? Stiti cat e spaga sa ajungi preot ? Numai 50.000 E :)) Ganditi-va cat se scoate dupa daca iti permiti sa dai o asa spaga. Mai lasati Capatos !

  4. Jos pălăria, doamna Macovei! Ați spus lucrurilor pe nume si cu siguranță ați câștigat voturile oamenilor rationali. Nu știu dacă suntem mulți, dar încă mai suntem aici, nu am plecat… Si vrem un președinte întreg la minte, nu un linge-blide copy-paste.

  5. Cum puteti spune ca aceasta femeie face doar rau tarii?
    ganditi-va in orice sat,comuna,oras exista minim o biserica,nu crede-ti ca ar mai trebui sa incetam din a da bani acestor „cladiri”?
    Profesorii au nevoie de salarii mai mari,nu de salarii de 600 de lei cu master in matematica..
    Sa nu mai zic de saracii medici,care dupa ce invata peste 7 ani pe bancile facultatilor,au salariu de 800 de lei,vi se pare normal dragi crestini?
    Dupa logica unora: mai bine facem donatii bisericii sa avem scaunele poleite cu aur,decat sa facem un minim de efort sa donam sange…
    Elevii au o alocatie mizera de 42 de lei,vi se pare normal?
    Dar in schimb ne permitem 19000 de cantareti ca doara noi avem nevoie de cantareti bisericesti,asa-i?
    Nu va mirati ca avem o tara de rahat,in parlament ar trebui sa avem doar patrioti,oameni care isi iubesc tara,care ii vor binele,nu un parlament plin de plagiatori,oameni prosti,tacuti,nehaliti..
    Batranii sunt foarte usor de manipulat,la ei daca mergi si le dai o punga cu mancare si ii spui sa voteze cu ponta,cu el voteaza ca el ne vrea binele,nu?
    De pensii sa mai zic? Batranii nostri,nu reusesc sa traga de bani de la o luna la alta pentru a avea bani de mancare,dupa ce in tinereti au lucrat pe coate pentru Ceausescu!
    Traim intr-un popor de aproximativ 99% crestin,si eu sunt crestin doar ca sunt genul de om care as fi multumit sa ma rog in aer liber,si atunci in campania electorala,ce le promitem crestinilor?spitale,aziluri? nuu,nu au ei nevoie de astea,iupiii,promitem finalizarea catedralei mantuirii neamului,nu?
    Trezeste-te Romania!

    • Creştin nu inseamna ortodox creştin. Poate însemna şi creştin catolic sau… crestin martorul lui iehova. Deci un crestin eretic,

      care lupta împotriva lui Hristos fiul lui Dumnezu întrupat din Feciora Maria

    • Vai de noi, Daniel, daca vom continua sa ne numim eretici unii pe altii, si de fapt, nici macar nu am pus mana pe Biblie vreodata. Cati dintre asa numitii crestini romani au citit Biblia, care este Cuvantul lui Dumnezeu? Biblia spune sa judecam daca ceva este bun sau rau, dupa roade. Preotii ortodocsi interzic citirea Bibliei de catre credinciosi sub pretextul ca noi nu putem sa o intelegem. Daca Dumnezeu exista, iar El este bun si iubitor, nu ne va da El intelepciune sa intelegem Cuvantul si voia Lui? Sau poate ar trebui sa studiem mai multa carte, ca sa putem sa intelegem ceea ce citim!!
      Cine lupta impotriva lui Hristos o face in mod evident, iar daca cineva vrea sa ascunda intentiile lui adevarate, vei vedea cu adevarat ce se afla in inima lui dupa modul lui de vietuire si dupa fapte. Apostolul Pavel spune ca nu prin fapte suntem mantuiti, ci prin har si prin credinta. Insa faptele sunt roada credintei pe care o avem in inima! Sunt de acord cu Ionut, sunt multe alte nevoi in Romania mai importante decat contructia de biserici. Credinta sa ne fie in inima si in fapte mai intai, ca daca vrem sa ne intalnim unii cu altii si sa il slujim pe Dumnezeu, o putem face in aer liber si prin dragostea catre semenii nostrii. Haideti sa traim in dragoste unii cu altii si sa traim ceea ce propovaduim, sa ne ajutam si sa ne iubim unii pe altii, sa ajutam bolnavii, batranii, orfanii, tiganii si nevoiasii tarii noastre.

  6. Cel mai mare respect din partea mea! Cea mai mare tampenie este sa fie predata religia in scoli, mai ales in clasele primare unde copii iau de buna orice lucru spus. Profesorii de religie, si manualul in sine, nu fac altceva decat sa-i indocrineze. Mai bine ii lasam sa-si aleaga singuri religia sau sa creada in vreo zeitate. Suntem in criza economica si totusi ne permitem sa construim catedrale de 400 milioane de euro…
    Si apropo…”î” e folosit numai la inceputul/sfarsitul cuvintelor( in interiorul lor in cazul in care e folosit un prefix). Si prin ce a declarat, eu sincer sunt de parere ca aduce un bine culturii si nivelului de inteligenta al acestei tari. Ar fi mai bine sa mearga lumea la muzee/biblioteci decat sa faca un dans al pinguinului in partu labe cu scopul de a pupa moaste (deseori oase de vita/porc, oricum fiind un lucru neigienic, in primul rand ca e un om mort si in al doilea rand ca acolo pun gura alte mii de persoane indocrinate)…
    Asa ca doamna respectiva are respectul meu!

  7. Eu, daca tot o vad pe MM ca raspunde provocarilor aruncate de oameni, o provoc mai intai sa raspunda cinstit la intrebarea, ce joc politic face si pe cine serveste, caci Romaniei, nu! Altfel, despre indignarea care a cuprins-o cand a aflat prin ce trec cetatenii acestei tari intr-o singura problematica, sa o amplifice la toti politicienii, si abia atunci va intelege ce se intampla in sufletului fiecarui roman de nedreptatile facute de anturajul ei, si chiar de ea… mai ales acel anturaj pe care acum il spala prin cruciada ei. Mesajul clar pentru ea, si pentru toti ceilalti, Romania nu mai are de peste 15 ani nevoie de voi, ci voi de ea! Dar asta-i alta treaba!

  8. Ati castigat un alegator!

    Cat despre cei doi amarati pupatori de scheleti nu va faceti griji intrucat la cum scriu sunt convins ca la fel si citesc 🙂

  9. Maxim amuzant florinM. Indiferent ce-o facut Macovei, raspunsuri de genul acesta sunt destul de dezgustatoare. „Dati pentru cultura sau caminuri de batrani in loc de religie” si pierzi voturi si fani. Dezgustator.

  10. Cred ca inainte sa sariti asa la gatul doamnei,argumentele ar fi bine-venite,n-ar strica si putina gramatica..:)) Iar referitor la acest „rau” facut romaniei….ce-a fost ,a fost,conteaza doar ca dansa are niste idei destul de bine structurate care daca ar fi puse in practica,s-ar imbunatati nivelul de trai si prostia asta cu religia poate s-ar termina. 🙂

    • frigiderul plin de carne te asteapta,caine crestin,iubitor de averi si oase. ‘te dreacu’ cu biserica ta cu tot,mai milogule! iti fura sunca din fasole ma? ne asteapta si mamicuta ta? cum sa fii asa idiot,incat sa nu vezi ce manarii de cacat face biserica? tu nu vezi ca nu da dimic? tu nu vezi ca doar cere? cere de la o visterie deja stoarsa. iobesti cainii de popi? …poate chiar tu esti popa!

  11. Euroecumenistamason a ajuns să ne de a sfaturi cum să ne mantuim. Inca nu am fost informaţi de nici un cult chiar şi mason că este vreun preot a vreunui cult nici măcar poate mason din ţară sau din lume. Sa ii fie ruşine că strigă biserica să nu facă politica . Dar ea eumenista poate să facă religie. Biserica să nu facă politică dar, statul da.

  12. -Dă-te fă dreq cu sataniştii tăi ce vor să se ‘afirme’ să pută şi mai tare. Faptul că eşti outsideră te face şi mai a dreacu, ai vinde şi pe Dumnezeu şi pe mă-ta pt ciolan.. Şi voi puneţi botu.. HUIDEO!!

  13. Oameni bune , sau oameni prosti . Schimbara tari nu va veni nici o data de la cei care guverneaza si schimbarea va veni de la noi noi suntem singuri care putem schimba tara in mai bine . Dar din pacate nu se poate finca in aparatul de stat sunt numai oameni prost fara viziune si toate celelante . Nu am auzi pe nimeni ca dupa 1989 sa faca reforma statului decat pe basescu dar vedeti ca nu sa facut . Pana nu incepi sa faci curat in sistem sal reorganizezi cu alte cuvinte sa al faci functional . El este functonal dar are foarte mari probleme . Asta ne trebui o reforma sa le puna la punct . Avem destui savanti in romania care pot face mult bine . Dar cu sa o dai afara pe cumnata care e ruda cu sora lu ilie ex. Tot sunt neamuri daia merge tara noastra asa :(( pacat de ia eu imi iubesc tara . Dar alti nu o iubesc daia suntem unde suntem fiecare a inteles democratia in felul lui . Pt ca nu a fost un control dupa 1989 . Toti au furat si au si distrus ce alti romani au inceput sa construiasca adevarat eram comunisti dar tot ale noastre ca natiune erau . Asta este vom trai si om mai vedea ce si cum . Romanul din ziua de azi in proportie de 70 % manelisti sa aiva bani si restu le vedeti zi de zi asta este domocratia in romania :)))))

  14. Revin cu adaugiri pe seama aceluias text de mai sus

    Euroecumenistamason a ajuns să ne de a sfaturi cum să ne mântuim!!!
    Să alegem orice altfel de religie in afară de cea ortodoxă.
    Istoria Religiilor este cea mai bună in viziunea ”PREOTESEI” .
    Adică ne propune ”preoteasa” un sincretims de religii care este NEW AGE (NOUA EPOCA/ERĂ), prin care să invăȚăm despre masonerie , woodou si martorii lui iehova etc, care toți sunt împotriva lui Hristos Fiul lui Dumnezeu Cel Unul nascut din Fecioara Maria. Incă nu am fost informaţi de nici un cult din România, chiar şi mason, ca find apartenentă a vreunui cult in calitate de ”preot” din lumea aceasta. Dacă nu este ”preot” atunci avem toate datele din articolul sus menționat că ea totuși funcționează ca și ”preoteasă” a vreunui club select in secret. Dacă este așa să îi fie ruşine, că nu are curaju sa ne spună ce este de fapt, politician sau ”preotesă”. Că exista astăzi lozinca ca Biserica să nu facă politica, pentru că nu este obiectul ei. Atunci Monica Maocovei cu a cui drept face ea religie în țara asta. Cu avizul a carui cult din țara asta face ea religie sau ecumenism? Dar ea eumenista poate să facă religie? Biserica să nu facă politică dar, statul da. Să invățăm istoria religiilor, ca nu cumva să aflăm Adevărul. Adică să invățăm despre masoni (despre cum sa dam adorație satanei, nu?) și martorii lui Iehova. Asta vrem sa votăm? Toata istoria religiilor la un loc formeaza un cult cu mai multi dumnezei. Ce ne dorim să ne întoarcem la cultul imperiului roman? Aceasta ne propune ”preoteasa”?

  15. treziti-va oameni buni…eu cred k sunt si preoti care nu sunt capabili sa conduca biserica cum sunt si profesori care au invatat mtematica dar predau limba romana…nu-i putem pune pe toti in aceasi oala..vorbiti de obiceiuri de 2000 de ani..v-ati intrebat vreodata cum de a rezistat crestinismul 2000 de ani…un motiv este si acest motiv este Dumnezeu…toate vor trece dar Cuvantul lui Dumnezeu niciodata…deschdeti-va ochii…nu remarcati k aproape toate razboaiele au avut la baza religia…de ce..ptr k omul intotdeauna a cautat sa fie superior lui Dumnezeu lucru care nu va fi niciodata posibil…nu stiati k lupul e imbracat in blana de oaie..asa e si cu aceasta femeie…

  16. Eu propun să se studieze istoria manelelor în loc de istoria românilor și copiii să își aleagă singuri religia, așa cum își aleg singuri din super market toate alimentele viu colorate și pline de arome artificiale, pe lângă tradiționala „Caca Cola”. De asemenea să fie lăsați liberi să facă orice doresc ei, pentru că „părinții ie niște babalâci proști și învechiți”. Cel mai bine ar fi dacă s-ar desființa școlile. Dacă s-ar face un sondaj de opinie, o majoritate covârșitoate ar cere desființarea lor, pentru că copiilor nu le place școala, aste se știe. Iar șpăgarii ăia de profesori, care jecmănesc bieții copii și sug la țîța aproape stearpă a sărăciei familiei și abuzează și traumatizează bieții copilași cu aberațiile lor care oricum nu îi vo conduce nicărieri. Viitorul luminos nu este posibil decât prin înlocuirea profesorilor șpăgari și a popilor nesătui și a a polițiștilor corupți și a politicienilor vânduți, etc.
    Nici mie nu mi-a convenit să văd ca profesor de religie un popă (nu preot) care le dă copiilor să copieze din manualul acela și ei se duc și fumează la colțul școlii. De asemenea nu îmi convin „popii” care sunt în stare să lase familia îndoliată cu mortul în soare pentru că nu au plătit taxa. Dar pentru ca exista uscături în pădure sau chiar daca pădurea e uscată, nu cataloghez la modul general Biserica prin prisma unei perceptii eronate bazate pe unii din slujitorii ei nedemni de aceasta treaptă. După cum nici nouă nu ne convine să se spună de către francezi cum că toți românii sunt niște infractori sau țigani. Dar e mai ușor sa spui că toți țiganii sunt hoți, că toți preoții sunt popi hoți și că toți profesorii sunt șpăgari sau că toți polițiștii sunt corupți, etc. Pe mine nu mă obligă nimeni să plăesc nimic la biserică. Dacă nu îmi convine ceva, mă duc la alta. dar ca să neg pe Dumnezeu pentru unii popi proști, atunci eu aș fi cel cu adevarat idiot. E ca și cum as refuza serviciile medicale pentru că am avut de-a face cu doctori incompetenți sau șpăgari. Așadar să se desființeze spitalele. Biserica are un rol important in societate, dar panta descendentă pe care ne situăm se datorează tocmai lipsei unei educații morale sănătoase și a respectului față de cel de lângă noi. Lăcomia și egocentrismul sunt plasate la loc de cinste. Mai degrabă acceptăm anti/non valori străine de noi și le plasăm la loc de cinste, erodând la chiar fundația neamului nostru. Așadar propun o nouă religie. cea a banului. la care din nefericire se inchină si popii voștri pe care ii asociati cu biserica in general. Eu am prieteni preoți si dacă ar fi mai mulți ca ei poate că v-ați duce si voi la biseriă, sau mai degrabă nu. Cine are perceptia transcendentului si a metafizicului vede ce trebuie, nu ceea ce încearcă să i se inoculeze de către alții. Preoția este apostolică, pentru cei ce au ceva cunoștință despre asta (vezi invocata istorie a religiilor). Pentru cei care nu au, atunci să mai studieze un pic despre Big Bang si bacteriile flagelate si să ne explice si nouă, pupătorilor de moaște cum stă cu originea universului si cu speciile ăstea (că Darwin s-a demonstrat că a rămas pe dinafară) Poate găsiți și vreo verigă lipsă, să vă închinați la oasele ei.
    Dacă nu vă convine de ei, de ce nu vă faceți voi popi și ne arătați și nouă cume cu Moș Crăciun ăsta, că noi ăștia religioși A.K.A. bisericoși suntem tare proști și nu știm nici limba română, dar ne place să pupăm oase de morți.

  17. Asa frate scoateti ora de religie si copii vostri vor ajunge drogangii alcoolisti criminali violatori ca daca mama voastra proasta nu redpecta cele 10 porunci atunci vati futut in cur pe romaneste handicapatilor plangeti ca biserica are bani de unde pwla mea are daca voi nu dati cand ati dat un leu la biserica ultima oara? Trezitiva oameni buni pana nu e prea tarziu !!!!! Trezitiva pana si IMNUL TARIIII MELE ROMANIA ESTE ,,DESTEAPTATE ROMANE !!!!,, UNSE ESTE VLAD TEPES AL NOATRU DOAMNE SA VADA CE FAC TARATURILE DIN MUNCA LUI STEFAN CEL MARE ETC TREZITIVA ACUM ORI NICIODATA !!!!!!

  18. Asa frate scoateti ora de religie si copii vostri vor ajunge drogangii alcoolisti criminali violatori ca daca mama voastra proasta nu redpecta cele 10 porunci atunci vati futut in cur pe romaneste handicapatilor plangeti ca biserica are bani de unde pwla mea are daca voi nu dati cand ati dat un leu la biserica ultima oara? Trezitiva oameni buni pana nu e prea tarziu !!!!! Trezitiva pana si IMNUL TARIIII MELE ROMANIA ESTE ,,DESTEAPTATE ROMANE !!!!,, UNSE ESTE VLAD TEPES AL NOATRU DOAMNE SA VADA CE FAC TARATURILE DIN MUNCA LUI STEFAN CEL MARE ETC TREZITIVA ACUM ORI NICIODATA !!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.