Spectacolul care se joacă doar cu CASA ÎNCHISĂ a devenit un nou...

Spectacolul care se joacă doar cu CASA ÎNCHISĂ a devenit un nou fenomen social la Timișoara. Cât de repede se vând biletele

1
DISTRIBUIȚI

maria de buenos aires 05_resize

Reprezentația de debut în noua stagiune a Teatrului Național din Timișoara trece dincolo de statutul de produs artistic și a devenit un fenomen social. Cea mai spectaculoasă montare a Naționalului timișorean din deschiderea stagiunii 2014 – 2015, Maria de Buenos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla, textul lui Horacio Ferrer, și regia Adei Lupu, a devenit evenimentul cultural de la care se pare că niciun timișorean nu vrea să lipsească. Doar așa se explică faptul că spectacolul se joacă exclusiv cu casa închisă. Premiera și prima reprezentație au fost „sold-out” cu aproape o lună mai devreme, iar vineri s-au terminat biletele la reprezentația programată pe 19 octombrie.

Ce se întâmplă în interiorul sălii de spectacole? „Publicul intră într-o poveste fascinantă.


Mai mult, are șansa să participe la ea în mod direct și să danseze tangoul, să-și spună propria poveste în pași de dans. În 100 de minute, spectatorii (re)descoperă puterea iubirii, se (re)îndrăgostesc, (re)învață să-și accepte emoțiile; apoi simt nevoia să le împărtășească celor din jur sau, pur și simplu, vin din nou la spectacol pentru că vor să le retrăiască”, ne spune Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului timișorean.

Teatrul Național care a decis programarea unei noi reprezentații luni, 20 octombrie. „Maria de Buenos Aires este un spectacol care vorbește despre regăsirea de sine în doi, prin celălalt, prin partener, prin cel  iubit, cel ales, după cum invitația la dans este o invitație la exprimarea afectivității, o invitație la a fi fericit”, declară regizoarea Ada Lupu.

Spectacolul aduce pe scenă o distribuție impresionantă – actorii Sânziana Târța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu, Adrian Cozan, dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat, în universul sonor creat de Nuevo Tango Quintet & co.

Biletele pentru reprezentația excepțională din 20 octombrie s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic), de marți până duminică între orele 11-19 și online pe www.tntimisoara.com.

Prețul biletelor este de 40 de lei, elevii, studenții și pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

1 COMENTARIU

  1. Un spectacol frumos, deosebit (Piazzolla e sublim), ptr care nu ne pare rau ca ne-am luat bilete inca din luna iunie 🙂
    Nu stiu ce mai urmeaza, dar s-ar putea „Maria de Buenos Aires” sa devina happening-ul teatral al acestei toamne.

    (Ciudad de Espiritu Santu y Puerto Santa Maria de Buen Ayre = Buenos Aires)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.