EXCLUSIV Raid DNA la Primăria Timișoara pentru „tunurile” administrației Robu. UPDATE 3...

EXCLUSIV Raid DNA la Primăria Timișoara pentru „tunurile” administrației Robu. UPDATE 3 Cum se scuză primarul Nicolae Robu FOTO&VIDEO

12
DISTRIBUIȚI

DNA a descins astăzi, din nou, la primărie, Procurori și polițiști ai serviciului teritorial Timișoara fiind în acest moment la cabinetul primarului Nicolae Robu. Șeful serviciului teritorial Timișoara al DNA, Tamaș Schiffbeck a confirmat pentru press faptul că „este vorba de o anchetă în curs, se ridică documente. Parțial este vorba și despre constatările Curții de Conturi. Nu vă pot spune mai mult”.

documente solicitate de catre dna01_resize

 

Vă reamintim că Curtea de Conturi a găsit o serie de nereguli, susținând că în multe cazuri sunt suspiciuni de corupție. În cazul contractului încheiat de Primăria Timișoara cu firma Tradecomia, Curtea de Conturi a descoperit faptul că la rubrica utilaje și transport, prețurile plătite de municipalitatea u fost și de 10 – 11 ori mai mari decât în cazul altor contracte. Mai mult, s-a constatat că o parte din lucrări au fost efectuate de o altă firmă subcontractantă, Wegabau, fapt ce ar fi trebuit să ducă la rezilierea contractului, lucru care nu s-a întâmplat. “Prejudiciul foarte mare constatat de echipa de audit, în sumă de 1.017.780 lei, coroborat cu aspectele sesizate de presă, (dintre care o parte echipa de audit a constatat că se confirmă, o altă parte neputând fi verificate de auditorii publici), coroborat cu însăşi aspectele mai sus prezentate cu privire la SC Wegabau Co, au determinat echipa de audit spre a aprecia că, există indicii  cu privire la săvârşirea unor fapte prin încălcarea legilor penale, sau chiar a unor posibile fapte de corupţie”, s-a arătat în raportul Curții de Conturi.

O altă afacere cu cântec legată de întreținerea spațiilor verzi este contractul încheiat cu  Rogera SRL aparține familiei lui Răzvan Anheliuc, lider la TNL Timiș și șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean, firma câștigând contractul de întreținere a spațiilor verzi pentru trei din cele patru zone din Timișoara pentru un an, începând din septembrie 2013. Informațiile apărute ulterior au dezvăluit faptul că firma Rogera a fost declarată câștigătoare, deși a venit cu o ofertă în care unele prețuri erau mult subevaluate pentru a avea o ofertă „avantajoasă” – bancă de fier forjat la 15 lei sau o trandafiri altoiţi la 3 lei bucata. Curtea de Conturi a constatat că „din valoarea totală facturată de SC Rogera SRL în sumă de 4.592.683,33 lei, suma de 2.837.343 lei reprezintă valoarea prejudiciului estimat de auditori, ceea ce înseamnă că,  un procent de aproximativ 60 % din valoarea totală a facturilor emise de SC Rogera SRL, a fost facturată în mod nejustificat şi nelegal, fapt ce a condus la prejudicierea bugetului UATM Timişoara cu suma respectivă”.

În ambele cazuri, primarul Nicolae Robu a considerat că verificările Curţii de Conturi sunt „un demers pur de poliţie politică” şi că s-a acţionat „la comanda PSD”.

În cazul răscumpărării pasajului din Piaţa Victoriei, Curtea de Conturi a constatat faptul că Primăria Timişoara a vândut spaţiul respectiv cu doar 700.000 lei+TVA l-a răscumpărat cu 3.738.270,53 lei + TVA. plătind practic, un preţ cu 534% mai mare decât în momentul în care a vându respectivul obiectiv, în condiţiile în care piaţa imobiliară din 2013 era mult mai scăzută decât în 2005 când municipalitatea a vândut spaţiul respectiv. “La data la care au avut loc şedinţele Comisiei de negociere a preţurilor cu SC ART SRL şi SC Al Fer Crom SRL, şi anume 14.11.2012 respectiv 19.11.2012, Comisia nu aveau împuternicirea Consiliului Local al Municipiului Timişoara de a purta o negociere cu  SC ART S.R.L în vederea stabilirii preţului de achiziţie a subpasajului din P-ţa Victoriei, şi al stabilirii terenurilor ce urmează a fi acordate la schimb de către UATM Timişoara. (…)Toate Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Timişoara cu privire la modul de  achiziţionare a subpasajului din piaţa Victoriei, au fost ulterioare datei de 19.11.2012 când s-au negociat practic condiţiile încheierii tranzacţiei”.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu din Primăria Timișoara a fost chemat la cabinetul primarului și discută în acest moment cu reprezentanții DNA. La scurt timp după sosirea anchetatorilor, primarul Nicolae Robu a părăsit clădirea, unii dintre subordonați afirmând că se duce să verifice niște lucrări. Pentru ora 11.00 este anunțată conferința de presă obișnuită a primarului.

UPDATE 2 Primarul Nicolae Robu s-a reîntors în sediul primărie și a declarat că „există sesizări, există plângeri, DNA trebuie să-și facă datoria.


S-au purtat discuții cu cei responsabili. Este vorba despre raportul Curții de Conturi referitor la spațiile verzi și la schimbul dintre subpasajul din centru și cele trei terenuri. S-au purtat discuții cu reprezentanții direcțiilor de specialitate. Din câte știu, lucrurile au fost în regulă, n-ar putea să se reproșeze nimic. S-a lucrat la tarife mult mai mici decât altă dată, a fost o licitație la care a câștigat oferta cu prețul cel mai scăzut, Mai departe nu știu. Am mai spus-o, răspund doar pentru mine, iar dacă alții nu au fost corecți, să dea socoteală. Dar până la proba contrară, eu presupun că toată lumea a fost corectă”. La cabinetul primarului, unde sunt cei de la DNA, au venit mai mulți angajați ai Primăriei Timișoara cu brațele pline de dosare legate de licitațiile care sunt anchetate procurorii anticorupție.

UPDATE 3 „Nu cred că cineva ar fi putut să fie incorect în procesul de licitare. După câte ştiu a fost şi o contestaţie depusă şi care a fost respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a contestaţiilor chiar pe acele preţuri despre care s-a spus că au fost prea mici. Evident că ele au fost prea mici, dar nu ai suport legal să elimini o ofertă dacă preţul e prea mic. Dacă firma îşi asumă să furnizeze ceea ce prevede acolo la nivel de calitatate şi cantităţile prevăzute la acel preţ, chiar dacă el e suspect de mic, tu nu poţi elimina firma. Acesta a fost subiectul constetaţiei la care CNSC a spus că nu poate fi eliminată oferta, dar astea sunt detalii pe care le aflu şi eu acum. (…) Dacă s-ar fi venit cu o bancă şi s-ar fi plătit 16, lei atunci era ilegal. Dacă s-au plătit 15 de ce e ilegal? E deranj că s-a plătit foarte puţin pe prostia lor. De fapt a fost o eroare undeva, îmi închipui. Probabil că a fost eroare materială, în loc de 150 sau 1.500 s-a scăpat un 0”, a spus Nicolae Robu în cadrul unei conferințe de presă.

12 COMENTARII

 1. Domane ajuta ca in sfarsit se face ceva si in aceast furt.

  Au falimentat DRUFTEC si ne-au adus alta firma pe cap care pe deasupra ca incaseaza sume fabuloase Timisoara arata cum arata… plina de balarii si gunoaie!

  Nu suntem mai prejos decat orasul Constanta, ca si acolo predomina gunoaiele prin parcuri, oricum iubitul nostru primar de acolo s-a inspirat si cu palmierii celebri.

  Si ultima intrebare: Comunitatii ce fac??? De ce nu sunt in parcuri sa avertizeze si sa sanctioneze pe cei care distrug, fac murdarie, etc…

 2. Oricum afacerea „Acvariul” era strigatoare la cer.Atit deciziile din 2005 cit si cele din 2012 sunt clare in defavoarea Municipalitatii si evident a comunitatii.E surprinzator ca Primarul Robu ,cu experienta de Rector anterioara in gestionarea de fonduri publice, a putut sa faca o asemenea gafa.Nu cred ca e vorba de coruptie in cazul sau, ci de o imensa greseala!

  • Cojan e doar o primata nesimtita ce se pretinde politist .Prostia locala nu e politie ci o tiganie de paznici ,fufe si alte adunaturi !

 3. BRAVO DNA! LA BRUTARIE CU EI! NENOROCITII SI PARVENITII! TOTI SUNT FOST SECU-PCR SAU ODRASLELE-BEIZADELE! NULITATI! RUSINE ROBU! AI FACUT BAY-PASS LA CAP! MINCIUNILE SE RAZBUNA PENTRU CA EXISTA DUMNEZEU! RUSINE ROBU!

 4. D-le primar, nu m-ai da vina pe altii, d-ta raspunzi pt. toate ilegalitatile
  facute de subordonati, sper ca D.N.A-ul s-a verifice si cum a-u cucerit tiganii
  centru orasului. S-a fiu bine inteles, nu a-m nimic cu aceasta etnie, insa a-u ajuns s-a fie proprietari si l-a unele spitale si tot ce au ocupat au distrus.
  Sunt oameni din primarie si justitie care i-au ajutat, acestia trebuie s-a raspunda.

 5. Ma numesc IOVANOV ALIN si sunt mandru ca am depus plangeri la DNA impotriva hotului si ucigasului de caini comunitari NICOLAE ROBU , dar si impotriva golanului ADRIAN BERE , am depus plangere atat pt ca au furat hrana animalelor si banii de sterilizari cat si pentru alte afaceri ,hotii ,semnalate in presa .

 6. DNA si presa ar mai putea ancheta si FUZIUNEA dintre ADP si SDM dispusa de Robu cu sprijinul Consiliului Local (iar aici nu pot sa nu spun RUSINE PSD pt sustinere), ADP firma pe profit a fost inghitita de SDM o firma falimentara in care primarul a pompat din banii publici ai orasului 1 milion de euro la capitalul social.
  Pt a elimina orice dubiu in ceea ce priveste preferintele mele politice fac mentiunea ca sunt etnic greman si nu fan Bojin….., insa indiferent de culoarea politica orasul nostru si noi meritam respect mai ales din partea celui „uns” de noi, si mai mult meritam ca insititutiile statului abilitate a veghea la modul de cheltuire a banului public cum este DNA si nu doar, sa demonstreze cetateanului de rand ca nu sunt o masinarie de partid ci vegheaza la binele/bunul nostru a tuturor.

 7. COJAN pregatestete te vizitam la biroul cu fotolii si carioci ,Ne intereseaza achizitii. contraventii matrasite. angajeri (concursuri) avansari pe functii si altele……………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.