ADEVĂRATUL preț plătit de PNL Timiș pentru sediul ultracentral UPDATE Vezi dovada...

ADEVĂRATUL preț plătit de PNL Timiș pentru sediul ultracentral UPDATE Vezi dovada și află cine minte

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei și șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, a comentat pe marginea preţului la care a fost achiziţionat sediul PNL Timiş, După ce aseară deputatul PSD Sorin Grindeanu a spus că liberalii și-au cumpărat sediul cu 300 de euro.

„Se tot vorbește despre cum a cumpărat PNL sediul acesta cu multă vreme în urmă, când eu nici nu eram în politică. În 2006, când s-a emis HCL 218 privind aprobarea vânzării către PNL a acestui sediu, era o anumită legislație și CLT a respecta-o. Indiferent dacă suma ar fi fost mică sau mare, ea ar fi fost în acord cu legea. Am plătit 551.240 lei plus TVA, adică 400 de euro pe metrul pătrat”, a spus Robu după ce a făcut calcule pe o foaie.

„PSD are nerușinarea să vrea să cumpere o clădire de 12.000 mp cu 100.000 de euro. Hai să vedem ce înseamnă asta. Oamenii ăștia mai și vor voturi și mai au tupeul să meargă pe la diverse cum să le zic, emisiuni, mai fac conferințe de presă”, a mai spus edilul. Sediul PSD are o suprafață de 954 de metri pătrați, plus aproximativ 1.300 metri pătrați de curte.

Primarul susține că el nu a verificat evaluările făcute de la comanda viceprimarului Traian Stoia, care a cerut Consultim ca doar structura de rezistență a sediului PSD să fie evaluată. Astfel, proiectul a ajuns în plen, aproape de a fi votat. Totul a fost anulat după ce consilierul PP-DD Petrică Folică, acum membru PNL, a spus că sediul nu poate valora atât.

UPDATE Afirmațiile primarului Nicolae Robu, care susține că formațiunea pe care o conduce ar fi plătit 400 de euro/mp, sunt contrazise de pesediști, dar și de o dovadă concretă publicată chiar pe site-ul primăriei.

Declarații șoc făcute de pesediștii Titu Bojin și Sorin Grindeanu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.


Titu Bojin a ținut să precizeze, în ceea ce privește sediul PSD Timiș, că acesta nu are 12.000 mp, „eu zic că nu sunt nici 1.200 mp, discutăm de cel mult 125 mp. Dar cât iasă calculul la sediul PNL? 55 lei împărțit la 400 mp nu iasă nici un euro mp. Deci sediul a fost cumpărat cu nici 15 euro. În aceste condiții, putem să mai jignim viceprimarul Timișoarei? Vorbește un politruc nou venit”. Șeful PSD Timiș a mai comentat că “există niște diferențe extraordinare între ceea ce înseamnă sediul PSD și ceea ce înseamnă sediul PNL și am încercat împreună să facem calculul. Dacă putem discuta de aproximativ 15 euro la nivelul sediului PNL, ca total, la PSD discutăm de aproape 400.000 de euro. Dacă discutăm la metrul pătrat, ați văzut că la noi putem discuta de aproximativ 120 de euro mp, iar la PNL de 0,3 euro, fără să spunem zona de importanță. Eu cred că sunt niște lucruri pe care actualul edil vremelnic fiind în funcție al Timișoarei le aruncă pe piață ca să atragă asupra lui simpatia populației și sunt total nefondate. Nu poți să minți chiar așa oamenii, mai ales dacă calculăm pe hârtii. Diferența de la ce spune edilul și ceea ce este de fapt în realitate este alta”.

Deputatul Sorin Grindeanu și-a făcut și el prezența, cu o hârtie în mână. „Am hotărârea de consiliu local din 2006 pe care a fluturat-o primarul Robu sediului e de 551.000 de lei vechi, adică 55 lei noi. Sediul s-a vândut cu 0,3 euro mp, la noi mp este de 120 euro”, a comentat Grindeanu.

În textul proiectului de hotărâre privind aprobarea vânzării către PNL a sediului de partid apare „valoarea de inventar de 551.244 lei(ROL) + T.V.A., actualizată la data vânzării”, ceea ce înseamnă că sediul a fost cumpărat cu 55 de lei plus TVA.

(Adriana Mîț)

sediu pnl hotarare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.