Scrisoare de la Polul Nord

Scrisoare de la Polul Nord

2
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Am consultat prognoza meteo şi este foarte posibil ca acum când citiţi acest editorial afară să fie peste 20 de grade. Eu am scris pe frig. Un frig al dracului de simţeam ca îmi îngheaţă degetele. Eram în casă şi mă gândeam la reguli idioate. Cum ar fi asta cu dat drumul la căldură. Dacă afară nu sunt trei zile consecutive temperaturi sub 10 grade puteţi degera ca nişte şobolani în casă că furnizarea agetului termic nu va începe. E frig, repet, frig al dracului.

Şi nu am eu o problemă. Aud lumea în tramvai că se plânge de asta, aud oamenii în staţii, în baruri.


Prieteni, necunoscuţi, colegi de muncă. Colterm, ne auziţi? Din primărie aude cineva? Îi pasă cuiva că poate unii au copii mici care suferă de frig în cutiile astea de chibrituri devenite peste noapte niște cavouri? Sigur toamna ţinem cont de reguli, ne dârdâie dinţii în gură, dar suntem corecţi. Primăverile trecute nu am fost. De ani buni.

Înclin să cred că acest Colterm este numai bun când vine vorba de mofturi electorale și de schimbat directori după placul celor care sunt la cârma orașului. Altfel cum să pot să înțeleg că atâția ani, în luna aprilie când afară era cald de-a binelea caloriferele ardeau. La fel și facturile. Acum, că toată lumea se plânge de frig, nimeni nu dă drumul la căldură. Avem o legislaţie, v-ați prins?

Am avea o soluție. Să ne debranșăm. Dar nu toți putem. Asta pentru că, dragi domni și doamne, dacă pe scara dumneavoastă nimeni nu este debranşat nu mai puteți nici dumneavoastră să faceți acest pas. Asta este soluția prin care regiile locale de termoficare sunt ținute în funcţiune cu subvenții substanțiale de la bugetul local și pe spatele cetățenilor care ba suferă de frig, ba plătesc ce nu li se dă, cum ar fi apa caldă. Cineva ar putea să facă ceva în sensul ăsta, dar pentru asta e nevoie de aleşi care să schimbe legea, dar ei cred că soarele bate din două direcţii, iar blocurile s-au încălzit tare în ultimele trei zile.

2 COMENTARII

  1. DEBRANSAREA depinde exclusiv de familia in cauza!!! Sunt basme cu acordul sau interzicerea din partea Coltermului, Primariei sau a oricui. BASME – nu ma poate obliga NIMENI sa stau in frig si sa si platesc pentru asta. Sinugurul, unicul impiuediment sunt BANII. Daca ai 2500 de euro, intr-o luna ai cazanul propriu si ADIO COLTERM si soata sleahta de fripturisti. NU este nevoie de NICIO aprobare pentru debransare de la Colterm. Daca ai contractul cu „gazele”, aprobata cota de gaz – pa si pusi Colterm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.