Veşti proaste pentru primarul Timișoarei: şeful Horticola nu acceptă tarife mai mici....

Veşti proaste pentru primarul Timișoarei: şeful Horticola nu acceptă tarife mai mici. Ce NEREGULI acuză Drăgilă

1
DISTRIBUIȚI

utilaj extragere copaci primarie

Timişoara riscă să aibă probleme mari legate de întreţinerea spaţiilor verzi. Ieri primarul Nicolae Robu se plângea că din partea societăţii Horticultura „există reţineri de a asuma lucrările la preţurile care au fost stabilite pentru alţi agenţi economici.


Eu am explicat că nu putem proceda la alte tarife numai prin licitaţie. Dacă printr-o competiţie deschisă unele societăţi au oferit tarife mai mici şi nu am auzit să fi falimentat pentru un an, eu pretind ca şi Horticultura să poată lucra la tarifele respective. Desigur că unele societăţi au preţuri mai mici la unele poziţii şi altele la alte poziţii. Fiecare îşi face preţurile încât să îi meargă bine. Pe absolut toate subiectele au fost licitaţii foarte bune, corecte, în care preţul a fost cel care a contat”.

Edilul spunea că e nevoie ca Horticola să îşi asume opţiunea printr-o adresă oficială. Managerul companiei, Andrei Drăgilă, cel care s-a ocupat personal ca palmierii primarului Nicolae Robu să fie bine aşezaţi pe bulevardul I. C. Brătianu, ne-a declarat că „eu respect hotârârea consiliului local, problema este că pentru zona centrală semnează şi nici restul de contracte nu mi-au fost transmise ca să le semnez. După hotărârea consiliului local am comunicat consiliului de administraţie mai ales pentru articolul 3 că e nevoie să negociem pentru tăieri arbori, corecţie zone verzi şi îngrijire zone copii. Nu pot accepta să lucrez cu vechile tarife. sunt cinci licitaţii cu preţuri foarte mici sau foarte mari, noi respectăm tarifele stabilite de societate cu normativele pentru prestaţii horticole. Doar pe zona centrală am avut 10% profit”.

Practic, Drăgilă susţine că, spre exemplu, unele preţuri percepute de Rogera sunt ridicol de mici. Dacă la Horticola o tăiere de arbore poate varia între 70 şi 250 de lei, în funcţie de dimensiune, la Rogera tariful e de doar 20 de lei. Ca explicaţie suplimentară, Drăgilă spune că tariferele Horticola au fost verificate de Curtea de Conturi şi sunt conforme cu legislaţia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.