EXCLUSIV Președintele PSD Timiș și al consiliului județean, Titu Bojin, anchetat PENAL....

EXCLUSIV Președintele PSD Timiș și al consiliului județean, Titu Bojin, anchetat PENAL. Vezi care sunt acuzaţiile

4
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, președintele PSD Timiș și al Consiliului Județean Timiș este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care au fost puși sub acuzare soția și fiul său. Acuzaţiile care i se aduc sunt conflict de interese, abuz în serviciu şi complicitate la evaziune fiscală.

Bojin a fost audiat la Parchetul General în calitate de martor și a susținut că nu are nicio legătură cu acest dosar, în ciuda faptului că unii dintre cei anchetați l-au indicat ca fiind omul care a coordonat întreaga afacere.

Ancheta a început, în octombrie anul trecut, când polițiștii au descins la sediul Apelor Române Banat de unde au ridicat mai multe documente legate de contractele încheiate  cu firma Temadi TMB, firmă în care asociați au fost soția și fiul acestuia. Cel mai recent, Titu Bojin a fost audiat la începutul lunii octombrie, când a susținut, din nou, că nu are de ce să-și facă griji.

PRESSALERT.ro a dezvăluit că Maria Bojin, soţia celui care a condus ani de zile Direcţia Apelor Banat, şi fiul acestuia, Emilian Bojin, au concesionat societatea, în 2008, lui Adrian Cioplea, un angajat de-al familiei. În scurt timp, Temadi TMB concesionează de la Apele Române Banat acumularea de la Dumbrăviţa, cele 25 de hectare de luciu de apă fiind închiriate până în 2015. De altfel,  în mai 2009, moartea a mii de peşti în balta de la Dumbrăviţa l-a scos în prim plan pe Cioplea care, în calitatea sa de patron în acte al firmei, a explicat că a populat balta cu 2,7  tone de peşte, iar cei morţi sunt cei care nu au rezistat mutării.


În acelaşi an, firma Temadi TMB închiriază şi cele 50 de hectare de luciu de apă de la Ianova pentru următorii zece ani. În acelaşi an, Maria şi Emilian Bojin revin în acţionariatul firmei, dar Cioplea rămâne administrator, pentru ca în 2011 societatea comercială să fie cesionată lui Viorel Mihalcea. Prin aruncarea în faţă a lui Cioplea ca unic acţionar al firmei, Bojin a încercat să mascheze aparenţele conflictului evident de interese în care se afla, el fiind cel care conducea Apele Române, cele care au concesionat pe sume de nimic firmei Temadi TMB cele două bălţi. Adrian Cioplea, consilier local PSD în Remetea Mare şi care apare şi acum în documentele oficiale ca fiind administratorul Temadi TMB, a declarat, încă de anul trecut, pentru PRESSALERT.ro faptul că „firma a fost întotdeauna a lu’ şefu’ Bojin. Aşa se ascundeau treburile, cu intratul şi ieşitul din firmă. Tot timpul a fost de fapt firma lui”.

Afacerea cu cele două bălţi era una extrem de avantajoasă pentru firma familiei Bojin pentru că, în baza contractelor, trebuie să plătească statului anual doar 6.000 lei şi respectiv 10.000 lei. Ulterior concesionării, firma lui Bojin a încheiat contracte cu asociaţiile de pescari sportivi Timiş şi Banatul care s-au angajat să plătească sume până la de şase ori mai mari decât cele date de Temadi TMB celor de la Apele Române. Din informaţiile oferite de cei de la asociaţiile de pescari s-au plătit, în ultimii patru ani, către firma familiei Bojin peste 550.ooo lei, care, însă, nu se regăsesc în nicio declaraţie depusă la Fisc, asta însemnând neplata niciunui leu către bugetul de stat. În dosar a fost efectuată o expertiză pentru a se stabili cu exactitate prejudiciul adus statului român. Bojin a susținut în permanență că nu a avut nici un fel de legătură cu firma Temadi TMB și că „ nu am nici un fel de implicare în ceea ce  înseamnă perioada de cei doi ani şi jumătate de când firma a fost concesionată şi nu mai este a soţiei”.

PRESSALERT.ro a încercat astăzi, în repetate rânduri, să-l contacteze pe Titu Bojin, însă acesta nu a răspuns la telefon.

4 COMENTARII

  1. daca press alert l a contactat pe Titu Bojin de ce nu o contacteaza si pe Cioca Eugenia si Cioca ionel patronii de la Fiziocenter si Consauto sa ne spuna cum au furat Casa de sanatate prin decontari fictive facind inselaciune fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals

  2. Titule draga uite ca a venit si vremea ta deși vineri la cheful de la Moticica te dădeai zmeu in fata apropiaților tai. Uite ca socoteala de vineri nu s-a potrivit cu cea de marți! Stii la ce ma refer;)
    Daca mai treci si hopul de la sfârșitul acestei saptamâni abia atunci poti sa spui ca „Ponta e istorie” ca „Sarbu nu mai are ce sa caute in Timis” ca „toți trebuie sa lase nasul jos” si altele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.