Nicolae Robu se joacă de-a Moş Crăciun. Câţi bani a aprobat din...

Nicolae Robu se joacă de-a Moş Crăciun. Câţi bani a aprobat din nou prin CLT pentru echipa ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI

Discuții aprinse astăzi în plenul Consiliului Local Timișoara, unde independentul Bogdan Herzog a cerut să știe care este ponderea finanțării pentru echipele la care primăria cotizează. Reacția consilierului a venit după ce și în această săptămână primarul Nicoale Robu a dorit să dea din nou bani pentru echipele de fotbal, handbal și rugby. Mai exact, după ce săptămâna trecută au fost alocați, pe lângă sumele votate la buget, încă 500.000 de lei pentu ACS Poli, 500.000 de lei pentru CH Poli, 120.000 pentru BC Timișoara și 100.000 pentru RCM, acum primarul a cerut încă 300.000 pentru ACS Poli, 150.000 pentru handbal și 180.000 pentru rugby.

Herzog a cerut să știe „care este suma pe care cele trei cluburi o obțin din mediul privat. Cât la sută din bugetul acestor cluburi vine din surse private”, a întrebat Herzog. Consilierul a fost apostrofat de primar să nu vorbească pe un ton răstit și apoi i-a explicat că „sper că nu vă așteptați ca administrația să aducă bani privați că e liberală.


Administrația îndeamnă pe oricine dorește să vină alături de banii publici în condiții perfect legale și să finanțeze sportul, cultura, educația și sănătatea. Întrebarea e formulată nepotrivit. Ar fi e dorit ca tot sportul Timișoarei să funcționeze numai cu bani privați, dar eu cred că suntem o administrație responsabilă și între a avea echipe de handbal, rugby și a avea sporturi individuale la niveluri cât mai înaintate sau a le lăsa să piară, cred că opțiunea este cât mai evidentă, să nu le lăsăm să piară, și pentru asta avem opțiunea să plătim”.

În vreme ce Robu a admis că modelul ideal de funcționare ar fi doar din bani privați, Herzog a decis că va vota contra. Acesta a explicat că nu este normal ca suporterii ASU Poli să poată organiza strângeri de bani pentru renovarea și utilarea salonului de nou-născuți al Maternității Bega, pentru care au strâns 9.500 de euro, în vreme ce alte echipe trebuiesc finațate excesiv de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.