Motivarea DEVASTATOARE a Tribunalului Timiș pentru arestarea șefilor Poliției Timiș: „Fenomenul corupţiei...

Motivarea DEVASTATOARE a Tribunalului Timiș pentru arestarea șefilor Poliției Timiș: „Fenomenul corupţiei a depăşit orice limită a acceptabilului şi suportabilităţii pentru cetăţeanul simplu”

12
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a motivat decizia de arestare a celor șase inculpați arestați la solicitarea DNA în dosarul corupției de la Poliția Timiș –  comsiarul șef Sorin Munteanu, comisarul șef Florin Bolbos, comisarul șef Marcel Crăciunescu, primarul din Recaş, Pavel Teodor, Marian Temu, şeful Poliţiei Recaş și Doru Berzescu, şeful Poliţiei Locale Recaș.  Instanţa a apreciat „corupția, atât cea la scară mică, cât și cea politică, rămâne o problemă sistemică în România. Aceste considerente sunt avute în vedere de instanţă la pronunţarea unei hotărâri de admitere a propunerii de arestare preventivă. Deşi inculpaţii au încercat să acrediteze ideea unui dosar lipsit de probe, bazat doar pe plângerea persoanei vătămate, judecătorul de drepturi şi libertăţi nu împărtăşeşte această opinie. Este indiscutabil că, din conţinutul interceptărilor, care constituie  principala probă, până în prezent, rezultă o stare de fapt clară, din păcate endemică pentru societatea românească. Reprezentanţi ai autorităţii locale care confundă urbea ce trebuie să o servească cu un bun propriu; folosirea angajaţilor din subordine, respectiv poliţişti locali, în rezolvarea problemelor personale sau a vendetelor; lideri ai instituţiilor Statului, în mod normal neaserviţi politic, implicaţi în activităţi politice sau susţinători ai oamenilor politici, faţă de care  manifestă o obedienţă greu de descris; deturnarea activităţilor specifice muncii de poliţist în scopuri personale sau de susţinere a activităţilor politicienilor; toate acestea sunt fenomene generalizate la nivel naţional, fără ca, de cele mai multe ori, să fie cunoscute şi cu atât mai puţin sancţionate. Momentul în care un simplu poliţist devine o problemă şi trebuie eliminat din schemă, deoarece îşi exercită cu bună credinţă funcţia, este momentul în care se poate afirma fără rezerve că fenomenul corupţiei a depăşit orice limită a acceptabilului şi suportabilităţii pentru cetăţeanul simplu”.

Referindu-se la presiunile care s-au făcut asupra agentului care a refuzat să îndeplinească ordinele primarului din Recaş, judecătoarea a considerat „cinismul de care dau dovadă inculpaţii în tentativele lor de a elimina elementul care nu li se supune este greu de imaginat într-o societate normală.


Aceştia, într-un total acord, atât între ei cât şi cu alţi factori decidenţi, aşa cum rezultă din interceptările mai sus evocate, încalcă orice normă legală şi morală pentru a-şi  atinge scopul. Acesta este acela de a asigura politicului un confort total în desfăşurarea activităţilor  mai mult sau mai puţin licite”.

În concluzie, instanţa a stabilit că „s-a afirmat că probele existente nu justifică privarea de libertate. Dimpotrivă, Tribunalul prin judecătorul de drepturi și libertăți, apreciază că, în cazul acestor persoane, dată fiind calitatea lor, răspunsul justiției trebuie să fie mult mai ferm. Chiar dacă, în această fază, judecătorul nu este chemat să cerceteze cauza pe fond,  suspiciunea că inculpații au săvârșit infracțiunile  pentru care sunt acuzați există și este suficient de rezonabilă pentru a forma opinia magistratului în sensul admiterii propunerii de arestare. Concluzionând, în prezența suspiciunii rezonabile că au fost săvârșite faptele descrise prin referatul cu propunerea de arestare preventivă; față de reacția pe care cercetarea în stare de libertate a inculpaților ar genera-o în rândul opinie publice; în prezența convingerii că fenomenul corupției este literalmente un cancer al societății românești și că singura șansă de însănătoșire este luarea de măsuri ferme și imediate, în temeiul art. 226 Cod procedură penală,  raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) şi art. 223 alin. 2 Cod procedură, va admite  propunerea”.

 

12 COMENTARII

  1. Da, intr-adevar, coruptia e fara limite in RO, dar mai ales in Timis.
    Dar ma intreb de ce nu se aplica (s-a aplicat)acelas principiu (de drept) si la politicienii PDL, PNL, sau la „oameni de afaceri” cu conturi grele. De cind dureaza procesele PDListilor de frunte (Popo, Ostaf, Sămărtinean, Mann si Popa, Robu, Cristestii, Grapinii, Simceleasca ? Poate pina cind mai uita lumea, trece timpul, se iarta, o noua functie importanta cu imunitate, si gata cu sanctiunea.
    Dar ce e al romanului, e numai al lui. Nici un super milionar de pe lumea asta nu a reusit sa-si faca averea (daca nu a mostenit-o)intr-un timp record ca harnicii bogati ai Romaniei. Poate si-au plantat dolarii pe cite-un peticel de pamint si au avut recolte bune.
    E bine insa ca au inceput cu politia, oamenii care tot celor care au vindut potul, le-au aparat pina mai ieri „legalitatea”. Poate trebuie redusi la tacere, sau numai se orbeste plebea cu actiuni de drept.E corect sa fie sanctionati pentru faptele lor. Dar politicienii pe care i-au slujit ? si nu e vorba numai de Bojin. Bojin bea si maninca cot la cot, petrece la nunti si botezuri cu PDlistii (de fapt ei l-au pus la tron de tranzit pina reiau mirsav pozitia). Dar ciini latra, politicieni …..fura !
    Tare as vrea sa pot avea incredere in acest judecator si sa ramina la fel de corect si in alte procese. Si la fel si DNA.

  2. Do-n procuror Trion Marius influentat de catre don procuror Brasoveanu seful acestuia au musamalizat ancheta in cazul impuscaturilor de la stadionul 1 mai astfel protejand gruparea lui Miki Boxerul care are ca subordonati pe popovnicu Valer , Boncu Lucian , Calafetean Marius , Flueratoru Antin ( tarzan) , Popovnicu Valer, ETC , prin intermediul acestor interlopi domni politisti de la serviciul de investigati criminale timisoara cum ar fi , Projab sau Rafaila ….. au banii adunati cu multa sudoare si devotament in a servi patria cu cinste si onoare imprumutati prin acesti interlopi mai sus numiti cu camata de pana la 100% iar acuzandui sau arestandui pe acestia siar da o palma la kkt aruncamd pe apa sambetei sumele f mari rulati prin servicii de camatarie ce acestii interlopi , astfel ca au influentat ancheta atat in cazul arestari fara probe si prin declaratii mincinoase dictate de catre don politisti pt al putea aresta si condamna pe cel care este si in ziua de azi arestat la domiciliu

  3. Dar cu retrocedarile catre tigani unde sunt inplicati Magistrati…..cum ramine d-nilor Magistrati, cred ca aceasta fapta este cu mult mai grava…..de fapt voi magistratii ati retrocedat un sat intreg { NAIDES }. Norocu in televiziuni si cetateni….o s-a avem incredere-n justitie, cind o s-a v-a faceti curatenie in institutie, in rest faceti politica……

  4. De ce nu se mai fac comentarii la articolele de acest gen?
    Timisoara mai este locuita?
    „‘Fruncea”,toata,’este ‘presul”coruptilor ?
    Treziti-va oameni sa eradicam cancerul!

  5. Anumite comentarii deranjeaza?
    Administratorule fii impartial!
    Avem dreptul la opinii.
    Trezeste-te si tu la realiatate pana nu te desfiinteaza DNA,

  6. De ce trebuie sa avem remuscari si sa ne fie mila ca a fost arestat Florin Bolbos? Are atatea „victime”de pe vremea cat a fost la rutiera si a favorizat betivani cu nume din Timisoara si de asemenea pe vremea cat a fost sef la DEN a favorizat infractori contra topuri de hartie si carti de vizita si felicitari de sarbatori! Deci, concluzia este ca merita din plin ceea ce i se intampla!

  7. … instanţa a stabilit că “s-a afirmat că probele existente nu justifică privarea de libertate. Dimpotrivă, Tribunalul prin judecătorul de drepturi și libertăți, apreciază că, în cazul acestor persoane, dată fiind calitatea lor, răspunsul justiției trebuie să fie mult mai ferm. Chiar dacă, în această fază, judecătorul nu este chemat să cerceteze cauza pe fond, suspiciunea că inculpații au săvârșit infracțiunile pentru care sunt acuzați există și este suficient de rezonabilă pentru a forma opinia magistratului în sensul admiterii propunerii de arestare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.