Vechiul PDL domină comitetul executiv al noului PNL Timiș. Cine este noul...

Vechiul PDL domină comitetul executiv al noului PNL Timiș. Cine este noul secretar general

10
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-859089511">

Un nou pas în organizarea noului PNL, format din vechiul PNL şi PDL, a fost făcut astăzi la Bucureşti. Consiliul Naţional al PNL a aprobat hotărârile prin care sunt înfiinţate Comitetele Executive Judeţene şi ponderea membrilor acestora din vechiului PNL şi fostului PDL. La nivelul judeţului Timiş, majoritatea va fi deţinută de fostul PDL.

Copreşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că noile schimbări nu vor aduce o nouă schemă de putere în formațiunea politică şi că noua organizare nu va decide care din cele două partide va da viitorul preşedinte al filialei.

Conform primarului Timișoarei, „principalele hotărâri de astăzi înseamnă crearea Comitetului Judeţean Executiv Neparitar ca for executiv cu şedinţe săptămânale. Acesta va fi format în Timiş din 34 de membri, 15 daţi de componenta istorica a PNL, iar 19 daţi de componenta nouă (PDL) a PNL. Comitetul Judeţean Executiv Neparitar va fi condus de cei doi copreşedinţi. Mai înseamnă unificarea birourilor judeţene şi constituirea astfel a Biroului Judeţean Unic Paritar, ca for suprem judeţean de validare a deciziilor Comitetului Judeţean Executiv. În Timiş Biroul Judeţean Unic Paritar va cuprinde 2 ori 79, adică 158 de persoane. Biroul Judeţean Unic Paritar va fi condus de cei doi copreşedinţi. Secretariatele generale judeţene se vor uni şi vor constitui Secretariatului General Unic ca organism organizatoric unic, condus de un secretar general şi un secretar general adjunct. În Timiş secretarul general îl dă componenta nouă (PDL) a PNL, iar secretarul general adjunct îl dă componenta istorică a PNL”, spus Robu.

Copreşedintele PDL, Dan Popa, a confirmat cele declarate de Nicolae Robu, menţionând că secretarul general va fi Dănuţ Groza, iar secretarul general adjunct va fi Marian Vasile, urmând ca atribuţiile să fie împărţite.

consiliu national pnl Robu

Vechiul PNL domină în țară

În total, în țară, vechiul PNL are majoritate în 26 de comitete executive judeţene, în timp ce fostul PDL deţine majoritatea în alte 23 de comitete executive judeţene.

Astfel, vechiul PNL deţine majorităţi în Bacău, Hunedoara, Buzău, Călăraşi, Vâlcea, Constanţa, Galaţi, Ilfov, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Iaşi, Olt, Giurgiu, Mehedinţi, Teleorman, Maramureş, Mureş, Vrancea, Gorj, Vaslui, Ialomiţa, organizaţiile Sectorul 3, Sectorul 5 şi Sectorul 6 din Capitală, precum şi organizaţia municipală Bucureşti.

La rândul său, fostul PDL deţine majorităţile în comitetele executive judeţene din Arad, Suceava, Alba, organizaţia pentru Diaspora, Dolj, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Timiş, Prahova, Sălaj, Braşov, Argeş, Brăila, Cluj, Covasna, Harghita, Neamţ, Sibiu, Tulcea şi organizaţiile Sector 1, Sector 2 şi Sector 4 din Capitală.

Din comitetele executive judeţene fac parte ca membri de drept parlamentarii la nivelul judeţelor.

Până în 28 februarie, pe lângă parlamentari, ”membrii CJEX vor fi desemnaţi de fiecare partid care a fuzionat, din cadrul Biroului Politic Judeţean, respectiv Biroului Permanent Judeţean, la propunerea preşedintelui organizaţiei judeţene şi supuşi aprobării în Biroul Politic Judeţean al fostului PNL şi în Colegiul Director judeţean al fostului PDL”.

Comitetul executiv judeţean este organismul de conducere mai restrâns faţă de Birourile Permanente reunite ale vechiului PNL şi fostului PDL, fiind cel care ”organizează şi conduce întreaga activitate internă a partidului la nivel judeţean între două şedinţe consecutive ale BPJ”.

10 COMENTARII

  1. Pai ce sa vrei inPNL Timis , de cand dl Robu a preluat si stim cum puterea in PNL , usor, usor, nu a facut altceva decat formarea in PNL a unei gasti bazata pe propriile interese, e greu de crezut ca la ultimele alegeri de birou , au fost exclusi membri cu vechime si activitate politica activa si indelungata in favoarea unor oameni de o calitate indoielnica, de exemplu soferul domnului Vasile Marian intra in biroul PNL , iar fostul Director al Spitalului Judetean Timis nu intra.
    Mai mult uni dintre Presedinti din localitati cu organizati PNL puternice, votatii si alesi in cadrul sedintei nu se regasesc in birou in schimb apar non valori dar apropiati actualei gasi de interese.
    La fel de interesant este si faptul ca pt prima data in istoria PNL Timis nu a mai contat votul sau parerea organizatiilor locale din teritoriu, acesta fiind un periculos act care pote conduce la precedente grave asupra liberalismului.

  2. rusinika!!!tot nomenclaturistii pcr conduc pnl(rrobu si ppopa=secu&pcr)! se rasucesc in mormant bietii Bratieni de ce a ajuns Partidul lor de suflet-PNL!!

  3. Vio Coifan , publica pe face. de o perioada foto cu vechiul si adevaratul PNL din urma cu cativa ani.
    Si noi Vio suntem de acord cu tine.
    Din pacate au reusit sa ne dezbine, dar vechii liberali stiu si vorbesc in soapta , au reusit sa ne faca sa ne pierdem identitatea.

  4. am auzit si io, in plus ca cojocari la un recent chef unde so iambetat muci o inceput sa deie pi goarna si printre altele o zis ca gunoi de Popa (care o tras la nevasta lu ostaficiuc ceva ani) o zis ca ostafriciuc o capatat dupe 1965 o casa splendida de la Legea 112/95 (pe str. Eroilor parca…)la care nu avia drept si o cumparato cu o leafa doo(fo 2000 marci) iar la scurt timp a revandut-o pe 400 mii de marci unui tzigan!.

  5. toarsu popa asta, ie un batran comonist ca doar a fost suptordonatu lu MOT prim secretar muncipiu timisoara pcr. toarsu activist popa lucra la economic si de fiecare pasti si craciun facia sinteze cu derectorii care mergiau la beserica si raporta la primu secretar de la giudet. deci pnl-u asta nou este conduc de comonisti vechi si imbatranitz in rel;e. brava natiune.

  6. ii i-a locul DAN POPA !?!?!? m-am cacat pi mine de ras. dan popa o fo nainte de ’89 ACTIVIST DE PARTID la PCR muncipiu Timisoara sef piste comert. La vremuri noi tot…noi !

  7. PDL mai multi membri decat PNL? De fapt nu este de mirare daca luam in considerare politica dictatoriala cu care a condus dl. Robu PNL Timis in ultimii ani. In unele aspecte imitandul perfect pe Nicolae Ceausescu, spunand asta ma refer la faptul ca a marginalizat oameni cu potential si calitate,adunand pe langa el foarte multe non valori a caror singura calitate este faptul ca sunt slugi neconditionate ale lui Nicolae Robu.Nu este posibil ca in PNL, acolo unde statutul spune clar ca toate deciziile se iau in urma unui vot, ca minoritatea se supune majoritatii iar majoritatea protejeaza minotitatea , dl Nicolae Robu isi permite sa ia decizii de unul singur,a numit presedintii de organizatii dupa bunul plac, sustinand presedinti de organizatii comunale care ani de zile nu au realizat nimic, mai mult , au plecat inainte de alegerile locale primari PNL bine inteles tot datorita politicii dictatoriale a lui Nicolae Robu

  8. Dan, ai mare dreptate, Robu conduce filiala PNL Timis dupa bunul sau plac, fara a tine cont de faptul ca reprezinta un partid LIBERAL, loveste in membrii mai vechi ai PNL Timis , care au dus greul 24 de ani in acest partid , ignora munca si poate chiar sacrificiul oamenilor din organizatiile teritoriale promovand doar apropiati ai sai. Sincer nu poti sa-l ignori pe V. Coifan fie si pentru simplul fapt ca a reprezentat ceva in PNL Timis dea lungul timpului, nu poti sa-l marginalizezi pe S Supuran, nu poti sa lovesti miseleste in C. Busoi. SINCER NU-L INTELEG are o frica nebuna de a nu pierde functiile pe care le detine si pentru a le pastra este in stare de genocid

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.