Curtea de Apel Timişoara a dat, la sfârşitul săptămânii trecute, decizia definitivă în procesul dintre Consiliul Judeţean Timiş şi Curtea de Conturi, după ce a fost contestat raportul prin care auditorii au stabilit că bugetul de stat a fost prejudiciat, în perioada 2008 – 2011, prin finanţările acordate SC Politehnica 1921 Știința Timișoara SA, adică echipei de fotbal a lui Marian Iancu, Politehnica Timişoara. S-a stabilit că atât Consiliul Judeţean Timiş, cât şi Primăria Timişoara au finanţat o societate pe acţiuni, nu o entitate sportivă nelucrativă, aşa cum prevedea legislaţia în vigoare. Curtea de Conturi a stabilit că în timpul mandatului pedelistului Constantin Ostaficiuc „la Consiliul Judeţean Timiş s-au decontat prime acordate pentru performanţe sportive deosebite, pentru anul competiţional 2010 -2011. Precizăm că în condiţiile în care plata din bugetul judeţean a fost efectuată la data de 30.06.2010 (data la care beneficiarul sumelor le şi utilizează conform datelor din Trezoreria Timişoara), justificarea se face prin adresa înregistrată doar la beneficiar sub nr. 6982 din data de 28.12.2010 ce are anexat un tabel înregistrat la CJ Timiş sub nr.
6852-31.05.2011(?!), cu numele şi sumele acordate unor persoane cu titlul de primire”, se arată în raport. Concluzia este că banii au fost deturnaţi de la scopul alocat iniţial de CJ Timiş şi „au determinat o pagubă adusă indirect bugetului de stat la nivelul plăţilor efectuate de 9.950.000 lei, având în vedere că această societate înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, iar acest buget a acordat bugetului judeţean Timiş fonduri pentru echilibrare în vederea finanţării propriilor obiective”.
În apărarea sa, secretarul Consiliului Judeţean Timiş de la acel moment, Petrişor Nădăştean, care a fost găsit vinovat de finanţările ilegale alături de Constantin Ostaficiuc, a susţinut că “fotbalul a devenit un fenomen social, constituindu-se într-un deziderat al colectivităţilor locale, iar autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să răspundă acestui deziderat. (…) Este în afara oricărui dubiu şi de notorietate faptul că echipa de fotbal este percepută ca aparţinând colectivităţii”.
Raportul Curţii de Conturi a fost atacat, iniţial, la Tribunalul Timiş, dar instanţa a respins acţiunea celor de la CJ Timiş, care au făcut şi recurs. Curtea de Apel Timişoara l-a respins, aşa că toate constatările şi deciziile auditorilor devin obligatorii, inclusiv recuperarea prejudiciului adus instituţiei de la cei găsiţi vinovaţi. Tot la Curtea de Apel Timişoara se judecă şi recursul Primăriei Timişoara, care a finanţat ilegal echipa de fotbal a lui Marian Iancu cu 27,1 milioane lei, aici printre cei vinovaţi fiind găsiţi primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari. De asemenea, finanţarea echipei de fotbal Politehnica Timişoara este anchetată de DNA care a ridicat documente atât de la Primăria Timişoara, cât şi de la Consiliul Judeţean Timiş.
Cine era in CA al societatii din partea CJ si CL ar trebui primii sa raspunda. Apoi restul
Dar la meciurile cu Ajax, Sahtior, Zagreb,Stuttgart, Juventus si City ati fost toti, atunci v-a placut, a fost ok. Acum se pare ca toti au fost hoti si tigani ! Rusine sa va fie !
Verificati toti directorii deconcentratelor numiti de Ostaficiuc,promit mari surprize.
vorbesti povesti mai bota…stiam ca te pricepi la inventat stiri, dar asta e chiar mai mult decat credeam ca poti face chiar si tu
bine ca acum e voie sa arunci bani publici unora care fug obositi dupa o minge…
Sportul in Timis inseama jaf LA drumul mare se fura tot.Cel mai bun exemplu este directorial CSM Tim.Reglaru Luci.Este numit de Ostaficiuc iar acum sustinut de Bojin iar de la minister de Carmen Tocala pe spaga grasa.
EXCLUSIV, devastatoar, CUTREMUR, lovitura . Cam slab titlul . Doar atat v-ati scremut ?
Noroc ca articolul e acceptabil.