Cinci milioane de lei de la guvern pentru Spitalul de Copii din...

Cinci milioane de lei de la guvern pentru Spitalul de Copii din Timişoara. Cum va proceda primarul Robu pentru a aduce mai mulți bani

0
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu pierde nicio ocazie să critice guvernul Ponta. Prezent astăzi la Balta Lămâiţa, acolo unde a dus jurnaliştii pentru a le prezenta proiectul de reabilitare a zonei, edilul s-a plâns că Timişoara este nedreptăţită de la Bucureşti. Mai exact, edilul a povestit că proiectul Spitalului de Copii din Timişoara, unde se ridică o nouă aripă, a primit numai 5 milioane de lei pentru anul 2015.

„Pai cinci milioane dintr-o investiţie de o sută de milioane. Am primit cinci milioane anul trecut şi anul ăsta am primit tot atât. Pai asta e tot ce are Timişoara, cinci milioane pe un an? Bătaie de joc. Sigur că orice leu primit este binevenit, dar… şi acum este puţin. Noi am făcut tot ce este finalizat la momentul de faţă cu fonduri proprii. Pe fonduri europene sunt finalizate anumite proiecte. Majoritatea lucrurilor care sunt făcute în oraş sunt făcute pe banii noştri”, s-a plâns primarul.

Robu rămâne la părerea că este nevoie să se facă şi un protest pentru centură, fiindcă dacă nu se finanţează din 2015, lucrările ar putea fi gata abia în 2020.


„După ce am pus presiune luni de zile şi am anunţat miting, în sfârşit s-a adus corecţia, dar includerea în Master Plan e degeaba dacă nu se dau şi banii”, a spus edilul-șef.

Nicolae Robu nu a pierdut ocazia de a ataca din nou PRESSALERT.ro, care zilele trecute întreba de câte ori a mers primarul la Bucureşti pentru a pune presiune pentru finanțarea proiectelor Timișoarei. Întrebat cum va proceda pentru a aduce bani mai mulţi pentru spital, Robu a spus că „evident că voi transmite documente în acest sens la ministrul Sănătăţii şi la prim-ministru. Nu o să stau în genunchi pe la uşi, pentru că nu aşa se obţin banii, cum vorbesc unii care nu au obţinut în viaţa lor un ban. Eu am obţinut mulţi bani şi pentru Universitatea Politehnica şi pentru Primăria Municipiului Timişoara mai puţini, dar în orice caz am reuşit să fac multe lucruri, nicidecum stând în genunchi în faţa cuiva şi nicidecum nu o să stau în genunchi în faţa nimănui”. Robu nu a putut specifica numărul adreselor făcute către Bucureşti pe subiectul Spitalului de Copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.