Strigătul DISPERAT al unei femei din Timișoara care riscă să nu mai...

Strigătul DISPERAT al unei femei din Timișoara care riscă să nu mai poată merge, din cauza unei boli cumplite. Cum o poți ajuta să aibă șansa la o viață normală

0
DISTRIBUIȚI

11026661_799203113461025_1504734143_n

“Încă din copilărie nu am știut ce înseamnă să te poți juca, să poți alerga, să fi sănătos”, așa își începe povestea o femeie de 42 de ani din Timișoara, care se află într-o situație disperată. Gabriela Kovaci nu mai poate merge sau urca scările aproape deloc din cauza coxartrozei, o afecțiune cronică ce se caracterizează prin distrugerea cartilajului articular de la nivelul șoldului. Medicii timișoreni i-au transmis că singura șansă de a nu rămâne mobilizată la pat toată viața din cauza acestei afecțiuni o reprezintă o protezare la ambele șolduri, care trebuie realizată cât mai urgent. Din păcate, femeia de 42 de ani trebuie să cumpere cele două proteze de ceramică din propriul buzunar. Acestea costă aproximativ 4.500 de euro, sumă pe care nu și-o permite.

“De aceea mă rog dumneavoastră, oameni cu suflet mare și bun, să mă ajutați și pe mine să pot merge din nou, să nu fiu un chin și o povară pentru fetița mea și să nu mai sufăr atâta durere. Orice sumă, oricât de mică ar fi, pentru mine contează enorm”, spune cu durere în suflet Gabriela Kovaci.

Femeia din Timișoara povestește că a fost greu încercată de-a lungul vieții.


La vârsta de doar opt ani a fost diagnosticată cu poliartrită reumatoidă și, deși a urmat o serie de tratamente, la 13 ani Gabriela a ajuns mobilizată complet la pat. Imediat, însă, și-a revenit cu ajutorul unui alt tratament. Și-a terminat școala, s-a căsătorit, dar la vârsta de 21 de ani, Gabriela spune că a început să primească lovitură după lovitură de la viață. “Am aflat că nu o să pot avea copii. În acel moment m-am prăbușit psihic. Gândul meu tot la copii era, așa că am înfiat o fetiță căreia i-a murit mama, asta a fost cea mai bună alegere pe care am putut s-o fac în viața mea. Între timp, a început să-mi evolueze din nou boala, ajunsesem din nou să nu mai pot merge. Am ajuns la Clinica de Balneofizioterapie din Timișoara, unde un medic m-a pus din nou pe picioare, iar de atunci iau un tratament”, povestește femeia din Timișoara.

Gabriela Kovasc spune că, în ultimii cinci ani, a avut parte doar de greutăți. În anul 2010 și-a pierdut mama, dar și soțul din cauza unei malformații la inimă, iar doi ani mai târziu i-a murit și tatăl de cancer pulmonar. “Dintr-o familie numeroasă am rămas doar eu și fata. Acum, am nevoie de proteză la ambele șolduri și foarte urgent, dacă nu o să rămân mobilizată complet la pat. Protezele de ceramică trebuie să le cumpăr eu, însă nu am posibilitatea aceasta datorită venitului mic pe care-l am, o pensie de handicap de 234 de lei”, spune Gabriela Kovaci

Oamenii cu suflet mare care doresc să o ajute pe Gabriela Kovaci să aibă șansa la o viață normală pot face donații în conturile deshise la BRD în lei – RO23 BRDE 360S V890 8505 3600 swift BRDEROBU, sau euro – RO19 BRDE 360S V890 8513 3600, pe numele Lupu Kovaci Gabriela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.