Mihai Ionac a dezvăluit în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, ce lucruri revoltătoare se petrec în cea mai mare unitate medicală din vestul țării. Deși managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, a anunțat că pacienții nu mai trebuie să cumpere nimic pe perioada cât sunt spitalizați, medicul Mihai Ionac este de altă părere.
„Lansez o provocare. Dacă îmi găsiți un pacient care a venit pentru o intervenție chirurgicală mai complexă la Spitalul Județean Timișoara și care a stat internat câteva zile, ce nu a fost pus să cumpere nimic în spital, eu dau scris că tot ce scrie în raportul Curții de Conturi este adevărat. Vă invit să petreceți o zi în spital și să vedeți dacă este adevărat ce spun”, a declarat Mihai Ionac. Șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară s-a plâns și de faptul că primește de la spital materiale sanitare, și nu numai, de proastă calitate. „Orice pacient are dreptul să fie tratat bine. Dar eu primesc halate de la spital prin care sângele intră și până la chiloți în timpul operației. Îmi pun în pericol sănătatea mea și a familiei. Mai reprezintă acest lucru un element de securitate pentru pacienți?”, a mai precizat Mihai Ionac.
Medicul timișorean a ținut să explice și de ce pacienții sunt trimiși la farmacie să cumpere anumite medicamente și materiale sanitare.
„Dacă nu există în spital ce avem nevoie, le explicăm pacienților de ce este nevoie și le spunem unde știm că le pot găsi sau pot să caute în altă parte”, a explicat Mihai Ionac. Totuși, moderatorul emisiunii a dezvăluit că lucrurile nu se întâmplă chiar așa, o persoană s-a plâns de faptul că a primit un bilețel cu ce trebuie cumpărat pentru o operație, deși materialele sanitare și medicamentele solicitate se aflau în stocul Spitalului Județean Timișoara.
„Sunt complet anormale astfel de cazuri. Ar fi normal să existe o minimă predictibilitate. Ne trezim că nu avem azi ce era în farmacie ieri. Sunt lucruri în farmacia spitalului care nu apar pe site și noi nu avem de unde să știm ce este acolo. Am trimis zeci de documente managerilor pentru a se rezolva situația, dar nu am primit niciun răspuns. Nu pot opera pacienții doar cu degetele, eu îi cer managerului să-mi asigure lucrurile necesare pentru a-mi desfășura activitatea. Lucrez într-o clinică universitară care antrenează alți profesioniști”, a mai precizat nemulțumit șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară.
Mihai Ionac a făcut și alte acuzații, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară. „Ne-am făcut poze cum ieșim din operație, uzi până la piele, acele halate nu au cum să fie sterile. Primim mănuși, însă una din patru se rupe doar când încercăm să o punem pe mână. Cum mă mai protejează acea mănușă? Pacienții supuși unei operații sunt cusuți la spital cu ață de la Oradea, produsă la o fabrică de șireturi. Eu, colectivul meu, nu putem să coasem vase de sânge cu așa ceva, când am făcut asta, rata complicațiilor și a amputațiilor a fost îngrozitor de mare. Este în interesul meu să-l ajut pe pacientul suferind care vine la mine. Este inutil să pun alte presiuni pe el”, a conchis Mihai Ionac.
revenim…interesant ce spune un fost director ! ar trebui insistat …..da pentru ca achizitiile din TOATA Romania si la TOATE nivelele se fac clientelar si la pretul cel mai mic,nu intereseaza calitatea si nici macar nevoile contractantului!Toti acesti furnizori sunt sageti ale unor oameni cu decizie din judete si nu numai ! clar?restul e o mascarada ieftina !
Contractele psd ului, toată marfa made in China