Compilaţie cu muzicieni, nu muzicanţi. Timişoara, mon amour…

Compilaţie cu muzicieni, nu muzicanţi. Timişoara, mon amour…

0
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 2

Zilele acestea, creatorii compilaţiei muzicale care adună laolaltă compoziţiile muzicienilor timişoreni sub numele de Made in TM au o misiune foarte grea, fiind nevoiţi să asculte sute de MP3-uri, pentru a „cerne“ track-urile care vor fi incluse pe ediţia din acest an a acestei idei cel puţin magnifice. Cea de-a şaptea compilaţie Made in TM, dedicată exclusiv muzicienilor locali, pregătită ca în fiecare an de către cei de la anonimTM sintetizează sunetul produs în oraşul nostru şi e un soi de carte de vizită a muzicii fabricate în Timişoara.

Anul trecut, compilaţia dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni a cuprins nu mai puţin de 31 de artişti, un record absolut şi a avut parte de un design unic manufacturat de artişti timişoreni.


Numele incluse pe compilaţia 2014 au fost JazzyBIT, Explorator Trio, Javra, Burning Table, Flare, Freejay meets Ella, Newgotti, Drummer, Ovijay, Shanyio, Emil Kindlein, One Lion, The Case, The Travellers, The Different Class, Ze Murnau, Exit Oz, Thy Veils, Vasile Mardare, Marion Kräutner, Dara, ApocalipS, Még 5 Perc, Grave for Sale, Doctorul Sinteza şi B..A.U, Beepo & Dr.Dan, Mental Chemistry, Mighty Boogie feat. Mc Tina, Makunouchi Bento şi Sebastian Spanache Trio. Desigur, unele din aceste nume sunt binecunoscute timişorenilor. Altele nu. Ideea e alta. Dincolo de toate lucrurile mai puţin plăcute care se întâmplă în fenomenul muzical din Timişoara, an de an există o emulaţie artistică deosebită. Născută din pasiunea unor muzicieni care se încăpăţânează să înoate împotriva curentului.

Desigur, pe compilaţia Made in TM nu o să găsiţi niciodată reprezentanţii muzicanţilor timişoreni. Cei care interpretează cu sau fără talent diverse cover-uri la nunţi, botezuri şi alte cumetrii. Dincolo de gen muzical, sex sau culoare politică, compilaţiile astea fabricate cu suflet demonstrează că avem cu ce ne mândri. Şi pentru asta, e momentul să declar încă o dată că Timişoara e mon amour. Punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.