INEDIT Medicii timișoreni folosesc o tehnică revoluționară care grăbește vindecarea rănilor și...

INEDIT Medicii timișoreni folosesc o tehnică revoluționară care grăbește vindecarea rănilor și reduce numărul de amputații. Despre ce terapie este vorba

1
DISTRIBUIȚI

tehnica vindecare rani

Peste 50 de medici din România, Austria și Serbia au aflat de la doctorii timișoreni cum pot să trateze rănile în cel mai modern și revoluționar mod cu putință. La sfârșitul săptămânii trecute aceștia au participat, la Timișoara, la primul workshop de terapie cu presiune negativă organizat la noi în țară. Această tehnică revoluționară este nou introdusă și este dedicată vindecării rănilor cronice, dar, din păcate, în România este încă prea rar utilizată.

Potrivit medicilor timișoreni, pentru mulți dintre pacienții cu răni cronice, drumul către vindecare este anevoios, îndelungat și implică suferință și costuri semnificative.


Însă terapia cu presiune negativă poate să grăbească vindecarea rănilor, pentru că folosește bureți speciali ce se aplică pe plăgi și care, fiind acoperiți de o membrană impermeabilă, sunt conectați la o pompă ce creează o presiune subatmosferică. Prin acțiunea continuă de aspirație, acești bureți curăță rana, nu permit înmulțirea bacteriilor și au o acțiune de micșorare a rănii. Cu ajutorul acestei tehnici revoluționare, nu doar că rănile se vindecă mult mai ușor, dar scade și numărul de amputații în comparație cu tratamentele obișnuite.

La sesiunile practice din cadrul workshop-ului care a avut loc la Timișoara, medicii au învățat cum să aplice sistemele de terapie cu presiune negativă la pacienți, în ce situații le pot folosi și cum să trateze rănile în cel mai inovativ mod. Cursul a fost organizat de Societatea Română de Chirurgie Vasculară sub auspiciile Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua !Sunt din Bistrita,in 2012 am fost acceptat intrun program national,pentru prevenirea amputarii piciorului diabetic,program derulat de Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara.Iar programul sa efectuat la sectia de chirurgie cardiovasculara de la spitalul judeteaan !!ia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.