Principesa Margareta și ministrul Educației, la sărbătorirea a 70 de ani de...

Principesa Margareta și ministrul Educației, la sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea Universității de Agronomie din Timișoara. „Casa Regală a privit educația mereu ca o prioritate” FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-798392323">

universitatea de agronomie principesa margareta (7)

Sărbătoare mare, astăzi, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Instituția de învățământ superior împlinește 70 de ani de la înființare prin Decret Regal de către Majestatea Sa, Regele I al României. Tocmai de aceea, conducerea universității a luat decizia de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa Alteței Sale Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Înainte de ceremonie, însă, a avut loc un moment festiv, la care au participat și Principele Radu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, senatorul Ecaterina Andronescu, primarul Nicolae Robu, președintele CJ Timiș, Titu Bojin și Mitropolitul Banatului. „Fără universități, o țară ar fi în întuneric. Dar universitățile de științe agricole au o misiune mai dificilă față de celelalte, pentru că pregătesc specialiști de care depinde sănătatea noastră, ei sunt responsabili de hrana noastră. Agricultura are un potențial fantastic în România”, a spus Ecaterina Andronescu.

universitatea de agronomie principesa margareta (14)

 

A urmat apoi ceremonia în cadrul căreia Principesa Margareta a primit cea mai înaltă distincție pe care o universitate o poate acorda. Rectorul universității, Paul Pîrșan, a ținut să precizeze că acest titlu îi este acordat Principesei Margareta pentru întreaga activitate. “Este o personalitate pe care ne-o dorim în corpul de elită al universității prin acordarea acestui titlu de Doctor Honoris Causa”, a spus Paul Pîrșan.

Apoi, Principesa Margareta a fost îmbrăcată cu o robă creată special pentru ea de către designer-ul timișorean Alina Lățan, la cererea conducerii universității timișorene. Roba a fost una clasică, dar realizată din materiale de bună calitate. “Vă mulțumesc că îmi acordați acest titlu la aniversarea a 70 de ani de existență a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Văd această distincție ca un omagiu adus înaintașilor mei. În cei 150 de ani de existență, Casa Regală a privit educația mereu ca o prioritate. Știu că niciunul din cei 70 de ani nu a fost ușor pentru universitate”, a spus Principesa Margareta în discursul său.

Foto: Adrian Pîclișan

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.