MRU este noul șef al SIE. Câți parlamentari au votat pozitiv pentru...

MRU este noul șef al SIE. Câți parlamentari au votat pozitiv pentru numirea sa în funcție

0
DISTRIBUIȚI

mru

În ședința de plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului de astăzi a fost supusă la vot validarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE), post pentru care a fost nominalizat de președintele Klaus Iohannis.

La ședință au fost prezenți 286 de parlamentari.


Dintre cele 284 de voturi valabil exprimate, 278 au fost „pentru” numirea lui MRU în funcția de director al SIE, iar șase „împotrivă”.

„Potrivit prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituție și ale art 51, alin.7 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, numirea în funcție se hotărăște cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți. Având în vedere faptul că din total de 554 de parlamentari au fost prezenți 289, din care care au votat ‘pentru’ 278, Birourile Permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea necesară pentru numirea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE”, se arată în hotărârea Parlamentului, prezentată plenului comun de către senatorul liberal Mario Oprea.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost director al SIE în perioada decembrie 2007 – februarie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.