Patru statui de bronz, FURATE la Timișoara în mai puțin de 48...

Patru statui de bronz, FURATE la Timișoara în mai puțin de 48 de ore. Cine au fost „victimele” și cum îi caută polițiștii pe făptași

2
DISTRIBUIȚI

11246961_954741917916453_841389950_oPatru statui din bronz din Timișoara au dispărut în ultimele zile.


Poliția e în stare de alertă și refuză să ofere informații pe acest subiect. Resturile uneia dintre statui ar fi fost descoperite la un centru de colectare a fierului vechi. Este vorba de bustul lui Emanoil Ungureanu, din fața Liceului Electromotor. Alte două busturi dispărute sunt cele ale doctorilor Victor Babeș și Aurel Cândea, realizate de Romul Ladea în urmă cu trei sferturi de secol.

Acestea se aflau în fața Institutului de Sănătate Publică Timiș, pe strada Victor Babeș. De asemenea, marți s-a aflat că a dispărut și portretul turnat în bronz al caricaturistului Ștefan Popa Popa’s. Lucrarea se afla în zona Dâmbovița, pe strada Lacului.

Polițiștii din au prelevat amprente de pe soclurile predate și acum verifică, unul după altul, centrele de achiziții de fier vechi.

Nu este pentru prima data când statuile de bronz din Timișoara sunt atacate de hoți. În urmă cu câțiva ani hoții au tăiat cu un flex mâna de bronz a unei statui feminine care ținea un ciorchine de strugure, în apropiere de Piața Traian. Nici până la această oră autorul nu a fost găsit.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.