Ce fac bănățenii cu banii: rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj. În cât...

Ce fac bănățenii cu banii: rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj. În cât timp cred românii, în medie, că ar putea strânge 10.000 de lei

0
DISTRIBUIȚI

bani ppCe-ai face cu 10.000 de lei dacă i-ai avea? Sunt trei direcții în care, aproape în mod egal, se îndreaptă gândurile bănățenilor: o treime și-ar renova locuința, o alta și-ar achita credite, iar o a treia parte din ei ar pune banii deoparte ca să-i aibă la nevoie.

Așa arată rezultatele unui sondaj realizat la cererea Provident Financial România, cea mai mare instituție financiară nebancară axată pe acordarea creditelor la domiciliu.

În același timp, un sfert dintre români cred că, în condițiile actuale, nu ar reuși niciodată să pună deoparte 10.000 de lei, iar doar unul din cinci români crede că ar putea economisi această sumă în cinci ani.

Smartphone-ul este cea mai importantă achiziție din ultimul an pentru 20% dintre respondenți, urmat de aparatele electrocasnice (14,4%), de laptop (13,2%) și de mașină (11,5%).


Dacă se împrumută pentru a avea bani de cumpărături, românii sunt interesați în primul rând să fie informați în legătură cu toate costurile și condițiile (peste 62%) și ca instituția financiară care acordă împrumutul să fie deschisă să negocieze dacă apar întârzieri la plata ratei (aproape 17%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.