DNA a descins, din nou, la Primăria Timişoara. Vezi ce caută anchetatorii...

DNA a descins, din nou, la Primăria Timişoara. Vezi ce caută anchetatorii UPDATE Prima reacţie a primarului Robu și a secretarului Cojocari VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

 

dna primaria 1

DNA  a descins, astăzi, din nou, la Primăria Timișoara, în baza unui alt mandat de percheziție emis de un judecător. Polițiștii delegați de procurorii anticorupție de la structura centrală au venit să ridice alte documente tot în dosarul mega-fraudei imobiliare cu imobile restituite în baza în baza Legii 112/1995. Vă reamintim că în 28 aprilie, anchetatorii au descins pentru prima oară la Primăria Timișoara, atunci ridicând toate dosarele cu contracte de vânzare – cumpărare. Ancheta vizează toate contractele din 1996 până în prezent, câteva dintre dosare fiind semnate de primarul Nicolae Robu. În aprilie, anchetatorii au ridicat peste 10.000 de dosare.

Investigațiile vizează modul în care s-au făcut restituirile, multe dintre ele fiind făcute în afara prevederilor legii – multe apartamente sau vile au fost vândute la prețuri mici unor persoane care la momentul intrării în vigoare a legii nu erau chiriașe, deși acest lucru era obligatoriu.


O altă metodă folosită de fentare a legii au fost declaraţiile în fals date de cei care cumpărau imobilele, la scurt timp după ce deveneau chiriasi, că nu au mai deţinut anterior alte proprietăţi. Printre beneficiarii „pomenilor” de la Primăria Timişoara s-au aflat şi procurori, judecători sau avocaţi. Percheziţia de astăzi are ca scop ridicarea originalelor tuturor contractelor de închiriere care au stat la baza semnarea contractelor de vânzare – cumpărare în baza legii 112. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Întrebat, când a ajuns la primărie, cum îşi explică faptul că DNA vine atât de des în instituţie, Nicolae Robu a răspuns: „Nu ştiu. La mine nu au fost niciodată. Nu ştiu ce să vă spun. Sper să nu vină la mine. Vin la instituţia primarului. Vă voi spune când aflu. Ştiţi că sunt deschis”. Secretarul Ioan Cojocari a încercat să pară relaxat, afimând că „nu este nicio problemă. Este doar o chestiune de a e lămuri ce a fost. Atât”.

5 COMENTARII

  1. si cu imobilele inchiriate sau concesionate pe fise de calcul la preturi derizorii cum ramena??
    SAD-uri inchiriate pe 2 lei sau terenuri inchiriate pe 70/80 de bani, nota bene, sume indexate cu rata inflatiei?!, cum ramane cu astea???
    Inchirieiri si concesiuni pe timpul actualului primar. Ia sa vedem cin sunt beneficiari unor asemenea pomelnici si raspundem la multe semne de intrebare.
    Plus ca… licitatie ioc. Adica s-au dat asa pe …ochi de partid. In definitiv, asta e motivul pentru care actualul primar nu a dat afara marii maharii din structura primariei. Astia cunosteau retetele de succes. S-a schimbat doar palaria, in rest aceasi mafie doar cu parul vopsit.

  2. si pe cati i-a scutit BODO de la Directia Fiscala de plata impozitelor si a taxelor…pe Bodo nu-l ia DNA in excursie ? ca si-a angajat toate pilele,da afara dupa bunul plac,este mana in mana cu judecatorii si procurorii penali,care au primit case si terenuri de la Primaria Timisoara….se lauda penalul de Cojocari ca atata timp cat el este la Primaria Tm nimeni nu-i poate atinge…sa speram ca le-a venit vremea mafiotilor din primarie…in frunte cu Miut…care crede ca daca a plecat a si scapat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.