EXCLUSIV Firma Corint a decis: avem soluţia pentru VALORIFICAREA vestigiilor istorice. Cum...

EXCLUSIV Firma Corint a decis: avem soluţia pentru VALORIFICAREA vestigiilor istorice. Cum vor fi puse în valoare siturile arheologice din centrul oraşului

0
DISTRIBUIȚI

santier sf gheorghe09_resize

După luni întregi de mister, a fost găsită în sfârșit soluția pentru valorificarea vestigiilor din centrul istoric al Timișoarei.

Referitor la speculațiile care dădeau ca posibilă acoperirea acestora, primarul Nicolae Robu declara cu două săptămâni în urmă că „nu am primit nicio înştiinţare oficială. E posibil să fie adevărat. În data de 16 expiră termenul pentru prezentarea soluţiilor, nu am primit încă nimic, nu am avut decât discuţia iniţială cu firma respectivă imediat după ce s-a încheiat licitaţia şi am semnat contractul de proiectare şi de execuţie.


Am avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei fiindcă ne interesa să se încheie cât mai repede ceea ce este de făcut. Din auzite şi eu ştiu că s-a ajuns la o soluţie, dar trebuie să am o informaţie oficială”.

Acum primăria a ajuns în posesia soluției elaborate de firma Corint care a câștigat licitația, însă punerea ei în aplicare e condiționată de un nou act. „Pentru punerea în valoare a vestigiilor istorice se va face marcarea în pavaj, adică se încadrează cu pietre de diferite culori vestigiile găsite: baia turcească, zidul, iar la Sfântul Gheorghe va rămâne Amifteatrul exact cum este. Aceasta este soluţia propusă de punere în valoare a vestigiilor. Se așteaptă avizul de la Monumente Istorice”, au declarat reprezentanții municipalității pentru PRESSALERT.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.