Piaţă ca-n Barcelona, cu legume, fructe, flori şi carne, lângă Timişoara. Când...

Piaţă ca-n Barcelona, cu legume, fructe, flori şi carne, lângă Timişoara. Când ar putea fi finalizată și ce număr impresionant de locuri de muncă ar crea

2
DISTRIBUIȚI

 

piata barcelona la boqueria

Piaţă agroalimentară ca-n Barcelona, din care se vor putea cumpăra legume, fructe, flori sau carne – asta vrea Consiliul Judeţean Timiş să fie realizat pe un teren de 63 de hectare din localitatea timişeană Covaci. Reprezentanţii CJ Timiş sunt dispuşi să pună la dispoziţia investitorilor privaţi terenul, dar şi utilităţile. Pentru a se lămuri cum ar trebui să arate acest poligon agroalimentar, Titu Bojin a propus, astăzi, în plenul CJ Timiş, ca o echipă să meargă până la Barcelona, pentru a admira piaţa de acolo.

„Eu sunt convins că este un proiect foarte îndrăzneţ.


Este o pornire pe care noi, consiliul judeţean, am dat-o. Am făcut o prezentare a începutului pentru acest poligon. Vrem să fie realizat un poligon la nivelul celui care se află la Barcelona”, a explicat, astăzi, Titu Bojin.

Pentru a pregăti terenul în vederea realizării celui mai mare parc agroalimentar din vestul ţării, Consiliul Judeţean Timiş se gândeşte să acceseze fonduri europene. Însă, reprezentanţii instituţiei încă nu ştiu la ce sumă se ridică întreaga investiţie.

Potrivit reprezentanţilor ADETIM, ideea de a construi un astfel de poligon agroalimentar pe terenul din Covaci este una bună. „Parcela de care am vorbit corespunde ideal, este conectată foarte bine la infrastructura mare, linia de centură, autostradă, aeroport, zona de cale ferată. Poligonul agroalimentar reprezintă, de fapt, un centru de preluare, de desfacere a produselor agroalimentare, eliminând perisabilitatea rapidă şi distanţa mare între producători şi consumatori. Poligonul agroalimentar este un proiect de anvergură, vor fi create peste 15.000 de locuri de muncă într-un sector economic sustenabil, iar 400 de companii preconizăm că-şi vor desfăşura activitatea aici”, au explicat reprezentanţii ADETIM.

Dacă se vor găsi fondurile necesare, proiectul parcului agroalimentar ar trebui finalizat în aproximativ patru ani. În această piaţă vor fi comercializate, în principal, produse autohtone, în primul rând din judeţul Timiş şi vestul ţării. Astfel, vor fi zone din care se vor putea cumpăra legume, fructe, carne, peşte, flori şi plante. Consiliul Judeţean Timiş se gândeşte să invite şi Primăria Timişoara să se implice în realizarea acestui proiect de anvergură.

2 COMENTARII

  1. ce idee tampita, Boqueria din Barcelona e in buricul targului cum se spune, adica e pe Rambla, cine va merge pina la Covaci sa faca cumparaturi cind ai atitea supermarketuri mult mai aproape

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.