Burse de 800 lei lunar pentru 150 de studenţi de la Universitatea...

Burse de 800 lei lunar pentru 150 de studenţi de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Cum sunt pregătiţi încă de pe băncile facultăţii să lucreze într-o companie

0
DISTRIBUIȚI

calculator

150 de studenţi înscrişi la Universitatea Politehnica din Timişoara vor afla, în următoarele trei luni, ce înseamnă să fi angajat. Tinerii vor face practică în diferite companii din oraş, iar pentru asta vor fi recompensaţi şi financiar cu burse lunare de 800 lei. Totul în cadrul proiectului european „SMART IT – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, derulat de universitatea timişoreană.

„Eu sper că îi ajută acest proiect pe studenţi într-un mod cât de concret se poate, prin faptul că aceşti studenţi încă din perioada de studenţiei vor ştii ce implică să lucreze într-o firmă, cât de bine pregătiţi trebuie să fie ca să poată lucra într-o firmă în momentul în care ei vor deveni absolvenţi, astfel încât să aibă locul de muncă dorit şi să aibă salarizarea pe care şi-o doresc”, ne-a explicat Codruţa Istin, manager de proiect.

„SMART IT” are două etape.


În prima, studenţii vor putea face practică în companii, în următoarele trei luni, fiind şi plătiţi cu 800 lei pe lună. În a doua etapă, tinerii implicaţi în proiect vor fi consiliaţi, adică vor primi nişte teste pentru a li se evidenţia calităţile şi aptitudinile pe care le au specifice în domeniul IT. „Adică vrem să aflăm dacă pot să fie mai buni cercetători, mai buni dezvoltatori de software sau li se potriveşte mai bine să lucreze în managementul proiectelor în IT”, a mai explicat managerul de proiect.

Cei 150 de studenţi care vor fi ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă mai uşor la finalizarea cursurilor sunt înscrişi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi la Facultatea de Construcţii, în anii trei şi patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.