Aleşii locali au votat un regulament ABERANT pentru spaţiile de joacă din...

Aleşii locali au votat un regulament ABERANT pentru spaţiile de joacă din Timişoara. Cum se scuză primarul Nicolae Robu şi pe cine dă vina

3
DISTRIBUIȚI

loc de joaca

Proiectele introduse suplimentar pe ordinea de zi a ședințelor din Consiliul Local Timișoara cauzează haos în plen. Deși se ceartă de multe ori din cauza unor proiecte de pe anexă, aleșii trec altele cu vederea, ba chiar votează chestiuni aberante. Așa stă situația şi în legătură cu noul regulament privind spațiile de joacă din Timișoara.

„Este interzisă intrarea în raza de acţiune a echipamentelor a căror componente sunt în mişcare/balans; Este interzisă utilizarea leagănului la un unghi de înclinare mai mare de 80 de grade față de vertical; Pentru a evita accidentările de orice fel şi deteriorarea echipamentelor de joacă, vă rugăm să evitaţi îmbrăcămintea cu accesorii proeminente (capse, fermoare, ţinte metalice, etc.); Este interzis accesul persoanelor sub influenţa băuturilor alcoolice, substanţelor afrodisiace sau halucinogene, precum și consumul sau posesia acestora în perimetrul spațiului de joacă; Este interzisă producerea de zgomote prin strigăte, utilizarea la un volum necorespunzător a aparaturii audio” – sunt doar câteva din prevederile votate de aleşii locali în noul HCL.

De menţionat este faptul că, din fericire pentru copii şi părinţii lor, cei care nu respectă anumite prevederi de mai sus nu pot fi sancţionaţi cu amendă.


Totuşi, primele două interdicţii amintite mai sus trebuie respectate, altfel cei care nu le iau in considerare riscă amenzi de la 500 la 1.000 de lei.

Primarul Nicolae Robu a admis că regulamentul are „anumite inabilități și se impune să se facă anumite ajustări. Eu l-am primit în ultimul moment şi dacă viceprimarul de resport cu directorul direcției de resort (n.r – viceprimarul Dan Diaconu şi Adrian Bere, Director Direcţia de Mediu a PMT ) au considerat că trebuie adoptat, am susținut punctele lorde vedere, dar sunt de acord cu dumneavoastră, unele prevederi sunt deplasate, unele formulări sunt nedorite și trebuie să se aducă îmbunătățirile de rigoare”. Robu a admis că multe din prevederile din regulament au rol de îndrumări.

Foto: Arhivă

3 COMENTARII

  1. Pai daca tot dau asemenea hotarari de consiliu sa le puna pe un panou la intrarile in parcura sa stie lumea, cum ar fi logic si normal, sa nu fie parintii/copii amendati fra sa fie avertizati inainte,
    Spor la hotarari tampite !!!!

  2. Pana sa votati legi uitati-va la mizeria din parcuri si la nepasarea sigurantei copiilor. Dispozitivele de joaca rupte pe care nu le mai repara nimeni si de paza (care nu pazeste nimic) Copii mari adolescenti si vagabonzi care rup si distrug.Puneti camere de supraveghere si amendati pe cei ce gresesc.orice parc este frumos in primul an de la deschidere dupa care dezastru .Nimeni nu mai repara doar se carpeste

  3. Auzi cica sa nu tipe copii in parc, ca-l deranjeaza pe sateanul no.1 de la Bocsig :)) vai pletele tale de satean ca sunt convins ca ti-ai bagat mana in regulamentul ala!!! Pai eu vreau sa vad o punere in aplicare, cand merge militianul fara dinti in gura si cu limbaj de mahala sa amandeze o mamica ca fiusu tipa si sa de-a Dumnezeu sa fie si barbacsu in ziua libera si acasa sa vedem ce iasa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.