O investiție de 12 milioane de lei pe fonduri europene, pusă în...

O investiție de 12 milioane de lei pe fonduri europene, pusă în funcțiune la Deta. Cum va funcționa

0
DISTRIBUIȚI

DSC_7318

Aquatim SA anunţă că a fost finalizată şi pusă în funcţiune o nouă staţie de epurare a apelor uzate în localitatea Deta, judeţul Timiş. Aceasta a fost proiectată pentru a deservi populația orașului, dar are posibilitatea de a prelua apele uzate și din localitatea vecină. Valoarea investiţiei este de peste 12 milioane de lei, fără TVA și a fost finanţată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.
”Tehnologia de epurare cuprinde o stație mecano-biologică, care realizează epurarea avansată a apei uzate, cu eliminarea fosforului și azotului și tratarea nămolului rezultat.


Dimensionarea stației s-a făcut pentru un debit mediu de 1.140 m3/zi și unul maxim de 1.346 m3/zi. Stația din Deta, la fel ca toate celelalte nouă stații de tratare și epurare, construite în cadrul proiectului implementat în județ de către Aquatim, este dotată cu sisteme SCADA de ultimă oră, pentru monitorizarea și conducerea automată a proceselor. Sistemul permite monitorizarea on-line a principalilor indicatori de calitate ai efluentului, adică ai apei „curățate”, care iese din stație – pH, temperatură, azot și fosfor, consum biochimic de oxigen și materii în suspensie. Toate valorile parametrilor menționați sunt evaluate şi prelucrate de aplicații sofware specifice, și astfel, procesul este dirijat prin calculator. Stația va putea fi monitorizată operațional, atât local, cât și de la distanță, din Timișoara”, transmite Oana Hortopan, purtătoarea de cuvânt a Aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.