Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, trimis în judecată pentru fapte de corupție. Ce...

Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, trimis în judecată pentru fapte de corupție. Ce spune rechizitoriul procurorilor DNA

0
DISTRIBUIȚI

stepanescu catuse 1

Primarul Reșiței a fost trimis în judecată, alături de complicele lui și alături de cel care i-a dat mita. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus „trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mihai Stepanescu, primar al municipiului Reșița, județul Caraș-Severin, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită. De asemenea, au fost trimiși în judecată Stelian Tăune, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, și prietena lui Stepanescu, Ioana Șandru, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reșița, a pretins și a primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la inculpatul Tăune Stelian, pentru a-și exercita în mod necorespunzător atributele funcției de primar, în sensul atribuirii, în mod discreționar, a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urmă. Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa.


Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița, a fost de 214.954 lei. Persoana care a asigurat legătura dintre cei doi inculpați a fost inculpata Șandru Antonia Ioana, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele și pentru primarul municipiului Reșița, diverse sume de bani, respectiv aceasta transmitea, din partea primarului, dorința de a i se remite bunuri și de a i se presta servicii. Totodată, în același context, inculpata a primit de la același om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș – Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Reținut de DNA Timișoara în a doua parte a lunii noiembrie, Stepanescu este încă arestat preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.