Calificarea Timişoarei în finala cursei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, prilej...

Calificarea Timişoarei în finala cursei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, prilej pentru primarul Robu de a-și aduce singur elogii. Vezi cum se laudă şi ce aliat-surpriză ar putea avea orașul

0
DISTRIBUIȚI

robu la ceas03

Calificarea Timișoarei în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană a fost un bun prilej ca primarul Nicolae Robu să se laude cu strategiile pe care le-a aplicat pentru acest obiectiv.

„Nu mai fac remarci la adresa celor care ne dădeau nouă lecţii cum trebuie să ne pregătim pentru a câştiga competiţia. Stiţi foarte bine că de foarte multe ori mi se scoteau ochii pe aici că mă încăpăţânez şi nu fac ce fac alţii care chetuiau foarte mulţi bani şi erau foarte vizibili şi noi nu cheltuiam bani şi nu eram foarte vizibili. Iată că s-a văzut că noi ne făceam temele şi am avut câştig de cauză în această etapă. (…) Nu neglijăm și nu subestimăm concurența, nu e o luptă ușoară, sunt foarte buni cei deasupra cărora noi ne propunem să fim în finală. De aici trebuie să plecăm, de la a înțelege lucrul acesta, şi dacă înțelegem foarte bine șansele noastre vor fi mari și vom putea avea în final bucuria succesului”, a spus Nicolae Robu.

Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană a explicat că nu mai puțin de 5.000 de timișoreni au fost implicați în acest proces și că asociația a beneficat de consultare din partea a 200 de oameni de cultură.

„Am fost singurul oraș care a testat mai multe concepte, trei concepte cu care am candidat, și lucrul acesta a fost apreciat de juriu, că pur şi simplu am pus în dezbatere trei variante.


(…) Ce urmează de acum încolo e elaborarea unui nou dosar bazat pe aceleaşi criterii de selecţie, dar care va trebui să țină cont de recomandările juriulu. Aceste criterii se vor primi după a doua jumătate a lunii ianuarie. Vor urma ateliere de lucru și dezbateri cu sectorul cultural, cu cetățeni și cu organizațiile de tinerer care sunt foarte importante și într-un final la mijlocul anului va fi termenul de depunere a celui de-al doilea dosar”, a explicat Neumann. Timișoara va avea parte și de o vizită a juriului, care va veni în oraș pentru a vedea clădirile importante, spațiile publice și pentru a discta cu cetăţenii.

Primarul Nicolae Robu a declarat și că a avut o discuție cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pentru a colabora în obținerea acestui titlu. Momentan însă nu se ştie cum va fi finanţată asociaţia care nu mai primeşte bani din cauza unui raport al Curţii de Conturi, care a arătat că finanţarea echipelor de sport din urbea de pe Bega şi a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană este netransparentă. Robu nu a pierdut ocazia de a-i dojeni pe toţi cei care l-au criticat, acuzându-i că au dus o campanie împottiva lui şi a oraşului şi a cerut oamenilor de afaceri să dea bani pentru candidatura Timişoarei şi pentru a finanţa sportul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.