După numirea lui Sorin Maxim ca secretar de stat, ADR Vest are...

După numirea lui Sorin Maxim ca secretar de stat, ADR Vest are un nou şef. Ce specializare are Silviu Adămuţ şi ce planuri are Maxim la Bucureşti FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2144274622">

adr vest (10) silviu adamut

ADR Vest are de astăzi un nou director, numit după ce fostul șef, Sorin Maxim, a fost numit secretar de stat în noul guvernul Cioloș, la Ministerul Dezvoltării.

După votarea unui nou preşedinte, Maxim a declarat că „am planuri mari, evident că asta a fost una din condiţii, să existe o anumită deschidere pentru a aduce îmbunătăţiri, pentru că din fericire sunt din sistem şi cunosc foarte bine mecanismele unde s-ar putea aduce îmbunătăţiri. Chiar dacă este un mandat limitat, există bunăvoinţă din partea primului ministru vizavi de această abordare mai flexibilă şi de ce nu descentralizare, pentru că regionalizarea rămâne unul dintre punctele pe care încercăm să avem un interes în perioada viitoare mai ales pe partea economică şi de dezvoltare, partea politică nu este treaba mea”.

Maxim va fi secretar de stat până la finalizarea mandatului guvernului Cioloş. Înlocuitorul său oficial de la ADR Vest va fi Silviu Adămuţ, după ce Maxim și-a suspendat contractul de muncă pe perioada mandatului de secretar de stat.

„În primul rând cunoaște foarte bine activitatea agenției, el are zece ani de experiență în cadrul agenției. Conform legislației în vigoare era obligatoriu să fie o persoană din agenție care avea minim trei ani de vechime neîntreruptă și de gestionare a programelor cu fonduri europene, ceea ce el face acest lucru, este director al Direcției de Implementare a Programului Operațional Regional”, a spus Maxim despre succesorul său. Acesta a mai precizat şi că speră ca de la Bucureşti să poată ajuta la reducerea birocraţiei și la reducerea neînțelegerilor legate de ghidurile de aplicare pentru programele europene. E important de spus şi că noul secretar de stat a explicat faptul că, deşi fondurile europene sunt un domeniu tentatnt, nu a avut parte de presiuni politice, lucru care l-a ajutat să rămână un om corect.

Adămuţ a ţinut să mulţumească public pentru numirea în funcţie şi a spus că dorește să păstreze același ritm și standard de calitate impus de Maxim. La ceremonie a luat parte şi Marcel Vela primarul de la Caransebeş, care a cerut ca Maxim să lupte împotriva corecţiilor injuste aplicate de UE şi pentru reducerea birocraţiei. La finalul ceremoniei a ajuns şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, care însă nu a vorbit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.