Veste bună de la FRF pentru ACS Poli și LPS Banatul. Ce...

Veste bună de la FRF pentru ACS Poli și LPS Banatul. Ce anunț a făcut Răzvan Burleanu

0
DISTRIBUIȚI

DSCF9273

Cluburile timișorene care dau jucători Centrului de Excelență ”Tricolorii11” vor beneficia pe viitor de o sumă mai mare din transferurile tinerilor. Președintele Răzvan Burleanu a anunțat că FRF a renunțat la cota ei, de 25%, dintr-un viitor transfer al juniorilor. Principalele beneficiare din Banat în acest sens ar fi ACS Poli și LPS Banatul, care au împreună 11 jucători la Centrul de Excelență de pe Bega.

La deschiderea Centrului ”Tricolorii11” de la Timișoara Răzvan Burleanu spunea că cluburile de proveniență primesc 50% din suma de transfer, 25% primește Centrul de formare iar restul de 25% trebuie reinvestiți de autorități în infrastructura Centrului. ”Am luat decizia, aprobată de Comitetul Executiv, să renunțăm în favoarea clubului de proveniență la procentul de 25 la sută care ar fi revenit FRF din transferul jucătorului de la Centrul de Excelență, pentru a evita orice interpretări.


Nu mai poate acuza nimeni Federația că are o miză financiară în acest proiect de viitor pentru fotbalul românesc. Oricum, suma aceea nu ar fi intrat în conturile federației, ci ar fi fost reinvestită în cadrul centrului”, a declarat Răzvan Burleanu. Șeful FRF a motivat decizia prin faptul că federația poate acum susține din fonduri proprii investițiile noi în centre. Totalizat, ar însemna că ACS Poli și LPS Banatul ar beneficia de 75% din sumele viitoare de transfer ale jucătorilor pregătiți în regim special.

Clubul de Liga I cu mari probleme financiare are nu mai puțin de șapte jucători la ”Tricolorii11” Timișoara inaugurat în septembrie. LPS Banatul are și ea patru nume. Toți puștii au sub 16 ani acum și mai provin de la cluburi vestice în principal, precum UTA sau Olimpia Salonta. Dar și de la Petrolul Ploiești. Celălalt centru asemănător a fost realizat la Târgu Mureș.

Jucătorii timișoreni la Centrul de Excelență Timișoara:

ACS Poli: Darius Țiereanu, Raul Cristian Popa, Dragoş-Ionuţ Coroiu, Mihael Alexandru Onişa, Denis Andrei Casian, Fabio Andrei Trip, Vlad Antonio Chera

LPS Banatul: Sebastian Raul Barbu, Adrian Maximilian Pădure, Andrei Feti, Răzvan Cosmin Pițigoi,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.