AROGANȚĂ Primarul Nicolae Robu ar vrea să schimbe atribuţiile IŞJ Timiş şi...

AROGANȚĂ Primarul Nicolae Robu ar vrea să schimbe atribuţiile IŞJ Timiş şi să numească el directorii şcolilor din Timişoara. Cum explică

2
DISTRIBUIȚI

robu nervos 1

Primarul Nicolae Robu cere puteri extinse. De data aceasta, idea i-a venit după ce directorii şcolilor din Timişoara au refuzat să îi asculte ordinele, asta cu toate că aceştia răspund, conform legii, doar în faţa şefei Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu. Ieri, primarul Nicolae Robu a anunţat că „foarte multe lucrări din acesta mici sunt date de directorii școlilor (n.r contracte prin atribuire directă). Până la ora actuală, nu toți directorii au vrut să facă publice pe site-ul primăriei atribuirile directe pe care le-au făcut. Trebuie să știți lucrul acesta și eu sper ca prin presiunea psihologică pe care mediatizarea acestei stări de fapt o va crea și acei directori se vor conforma.


Directorii nu sunt sub autoritatea mea. Directorii sunt numiți de către inspectoratul școlar, nu spun că după criterii politice că nu spun că în România se practică lucruri de genul acesta, dar, în orice caz, nici nu vreau să se înțeleagă că nu rîi apreciez pe foarte mulți directori pe care îi simt implicați și care simt că își fac datoria. (…) Dacă nu se vor conforma, voi sesiza din nou organele de anchetă să vedem de ce unii nu doresc să fie transparenți. Robu a conchis că de vină pentru situațiile de acest tip este legislația din România, care permite astfel de ambiguități. Primarul e de părere că Ministerul Educației ar trebui să aibă competenţe doar în elaborarea programei școlare, dar că numirea directorilor de școli nu are trebuie să se facă de inspectoratele școlare, ci de primăria care de altfel alocă și bani pentru funcționarea școlilor, prin consiliul local.

„Sunt o mulțime de disfuncții care derivă din lege. Știți bine cum este Legea Educației. În mod normal, ar trebui ca doar programele școlare să fie sub autoritatea ministerului prin inspectoratele școlare. În rest, autoritățile publice locale ar trebui să se ocupe de tot ceea ce privește școala. Dar în România nu e așa, pentru că centralismul își are avantajele lui pentru cei care nu se gândesc la binele public. De aceea în România nu s-a produs descentralizarea, pentru că există persoane și cercuri care vor să aibă în continuare o putere necurată”, a completat edilulu.

2 COMENTARII

  1. Transparenta ca si in cazul interventiei lui” ROIBU ” la Scoala Gimnaziala nr 7 Sfanta Maria la tanti Gica Dumitru( directoarea numita de PDL), pentru angajarea in 2012 a doamnei Orieta Popa de la ARAD( ce coincidenta) ca invatatoare la aceasta unitate de invatamant. TRIPLA COINCIDENTA ?, anul alegerii ca Primar al Timisorii(1), doamna venea de la o firma de asigurari din ARAD el fiind din Bocsig jud Arad (2) si pe deasupra este si sora nurorii lui ROIBU ????||| (3), a se vedea pozele mai vechi de pe facebook de la muma cu ocazia sarbatorilor de iarna din acel an sau TRAFIC DE INFLUENTA ?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.