Documentul care dovedeşte că primarul Robu l-a sprijinit încă din 2013 pe...

Documentul care dovedeşte că primarul Robu l-a sprijinit încă din 2013 pe colegul de concediu pentru a construi benzinăria ilegală, prezentat la PRESSALERT LIVE VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

document semnat robu

Dezvăluiri explozive, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, în scandalul benzinăriei construite ilegal în zona Modern de partenerul de concediu al primarului Nicolae Robu, Teodor Tuducan. Vă reamintim că, ieri, PRESSALERT.ro a prezentat faptul că proiectul prin care s-a corectat eroarea de CF pentru ca terenul deţinut de proprietarii iniţiali să ajungă în posesia lui Tuducan a fost elaborat în doar două zile şi votat pe ordinea de zi suplimentară în a treia zi.

Tuducan a reușit, în calitate de mandatar al proprietarilor terenului, să obțină retrocedarea acestuia în doar opt luni, asta după ce oamenii care l-au împuternicit au făcut demersuri vreme de 11 ani pentru a intra în posesia terenului, însă fără succes. Ulterior, Tuducan a primit autorizație de construcție pentru o benzinărie, asta deși nu respecta legislația în vigoare prin faptul că nu asigura șase locuri de parcare pe terenul proprietate privată. Ba mai mult, primarul Nicolae Robu a semnat o a doua autorizație de construire ilegală pentru o parcare pe domeniul public, lipită de benzinărie, fără a exista o hotărâre de consiliu local prin care să se aprobe acest lucru, deși era obligatoriu.

Nicolae Robu a explicat în cadrul conferinței de presă de astăzi că nu cunoaște toate detaliile legate de afacere, însă, moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE a demonstrat că edilul-șef nu spune adevărul. „Nicolae Robu s-a ocupat personal de rectificarea erorii din cartea funciară, încă dinainte ca Tuducan să obţină în scris mandatarea sa de către proprietarii terenului care aşteptau retrocedarea. Primarul Robu a luat în propriile mâini problema partenerului său de concediu, care știa că este o problemă cu CF-ul respectiv. Astfel, Nicolae Robu semnează în data de 6 februarie 2013 un document către OCPI prin care solicită rectificarea de carte funciară pe care se afla parcela de teren pe care Tuducan şi-a dorit-o. Interesant este faptul că cu două zile înainte a mai fost pusă la OCPI aceeași documentație, dar cererea nu era semnată de nimeni. Tuducan a fost mandatat oficial de abia în 27 februarie.


De când un primar se ocupă personal de rectificarea cărții de fond funciar? De unde știa Nicolae Robu că este o problemă fix cu respectiva carte funciară, în condițiile în care sunt mii de cărți funciare ale Primăriei Timișoara? Cererea a fost înregistrată o lună mai târziu la cadastru, dar OCPI a respins această solicitare dintr-un motiv simplu: de legalitate. Această cerere nu avea în spate o hotărâre de consiliu local. Nicolae Robu a încercat încă de la început să fenteze legea pentru a rezolva problema partenerului său de concediu. Doi ani mai târziu a mai ocolit consiliul local o dată tot pentru Tuducan – a dat autorizaţie de construcţie pentru parcare pe terenul primăriei fără HCL”, a dezvăluit Dragoș Boța, moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE, în această seară, în timp ce a prezentat cererea depusă de Nicolae Robu la OCPI, semnată de primarul Timișoarei şi ştampilată cu ştampila 1 a Primăriei Timişoara.

Astfel, după ce această cerere a fost respinsă de OCPI, de abia în 26 martie, Teodor Tuducan depune o cerere la Primăria Timișoara prin care solicită avizarea și trimiterea actului autentic cu privire la rectificarea erorii de carte funciară. Două zile mai târziu este întocmit un referat pentru un proiect de hotărâte de consiliu local. În ziua următoare, pe 29 martie 2013, în trei zile de la depunerea cererii de către omul de afaceri, acest proiect este introdus de primarul Nicolae Robu în procedură de urgență pe ordinea de zi a CLT pe lista de proiecte suplimentare și este votat, deși nu se știe care era urgența. Astăzi, Nicolae Robu a susţinut că nu-şi mai aduce aminte cum de a băgat de urgenţă HCL-ul pe ordinea de zi.

„Acest document este dovada clară că Nicolae Robu știa că această tranzacție imobiliară urma să se petreacă încă de la începutul lunii februarie 2013. Aşa se explică graba sa cu HCL-ul rezolvat în trei zile. Astăzi a spus că nu știe ce s-a întâmplat, dar atunci mă întreb cum a ajuns pe masa sa această cerere pe care a depus-o la OCPI, pe care a ștampilat-o și a semnat-o. A visat noaptea că este o problemă la Cartea Funciară fix cu terenul pe care-l dorea Tuducan?”, s-a întrebat retoric Dragoș Boța.

Prezentă în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, Ada Cean, președinte al M10 Timiş, a precizat că „dacă există o încălcare a legii, trebuie să se plătească pentru asta. Din punct de vedere politic, mi se pare interesant documentul prezentat în emisiune, probabil că nu este o normalitate ce s-a întâmplat, dacă OCPI a spus că e ilegală cererea și a respins-o”.

2 COMENTARII

  1. Stiti ce facut gunoiul asta de Tuducan..? A pus pancarta cu inceperea lucrarilor si cu invitarea celor din zona la discutii in data de 30 mai 2015……… .Si stiti cind erau invitati cei din zona la contestatii? Pina in data de 18. Mai. 2015!!!!!!!!!!!!!!!! Deci daca nu s-a prezentat nimeni inseamna ca sint de acord,nu? Gunoaie ordinare si noi prosti fara pereche!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.