Profesorul din Lugoj acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve...

Profesorul din Lugoj acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 14 ani pentru a-i da note mai mari, suspendat din activitate UPDATE Ce spune tatăl fetei

0
DISTRIBUIȚI

prof

Dan Deliu, profesorul care predă la o școală generală din Lugoj, acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de doar 14 ani pentru a-i da note mai mari, nu mai predă, începând cu această dimineață. Decizia a fost luată de consiliul de administrație al școlii în care dascălul predă, care s-a întrunit în jurul orei 08.00 și a hotărât să-l suspende din activitate pe perioada derulării cercetării disciplinare.

„În același timp, unitatea de învățământ s-a adresat în scris poliției din Lugoj, solicitând o informație cu privire la existența sau nu a unui dosar de cercetare penală. Dacă se confirmă faptul că se începe cercetarea penală ca urmare a plângerii pe care a adresat-o părintele împotriva profesorului, în mod evident cercetarea disciplinară se suspendă și, în același timp, se suspendă și măsura pe care ei au aplicat-o astăzi, de a-l suspenda pe profesor”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Întrebată dacă profesorul riscă să fie dat afară definitiv din învățământ, Aura Danielescu a precizat că deocamdată nu se știe acest lucru.


„Sunt probe care vor fi analizate cu atenție. Dacă proba vocală va dovedi că este o faptă extrem de gravă, și consecința faptei va fi sancționată corespunzător. Însă mi-e greu să spun la acest moment ce riscă domnul profesor”, a conchis inspectorul școlar al județului Timiș.

UPDATE Părintele fetei căreia profesorul din Lugoj i-a făcut avansuri sexuale: „I-a spus că vrea să-i ofere o viață fericită pe termen lung”
Reporterii de la site-ul de știri cetățeanul.ro au stat de vorbă cu tatăl fetei de 14 ani, care a depus o plângere la poliție împotriva profesorului, pe care-l acuză că i-a făcut avansuri sexuale elevei. Părintele a povestit că pe înregistrarea audio depusă la poliție se aude cum dascălul a folosit niște „cuvinte jignitoare la adresa unei minore pe care nu le pot relata, îmi e rușine (…) În minunea de înregistrare se aude cum domnul profesor vrea să ofere o viață fericită unei fete de 14 ani pe termen lung, nu pe termen scurt”. Tatăl fetei a mai spus că nu este pentru prima dată când profesorul i-a făcut avansuri sexuale fiicei sale, dar în trecut aceasta nu a reușit să-l înregistreze.
Părintele elevei spune că, aseară, după ce au apărut în presă informații cu privire la faptele sale, dascălul l-a căutat pe tatăl fetei și i-a propus să-și retragă plângerea depusă la poliție, dar și pe cea de la școală, în schimbul unei sume de bani sau a unor bunuri materiale. „Mi-a spus să mă gândesc că îi distrug cariera de profesor.  I-am răspuns că nu-mi retrag plângerile. Ținând cont de ce se aude pe înregistrarea audio, acest profesor este o rușine. Eu mi-am făcut datoria, îmi pun toată speranța să se facă dreptate ca pe viitor alte fete să nu fie hărțuite”, a conchis tatăl elevei din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.