SCANDALOS O educatoare, înregistrată când TERORIZA copiii cu urletele sale. Vezi ce...

SCANDALOS O educatoare, înregistrată când TERORIZA copiii cu urletele sale. Vezi ce întrebări INCREDIBILE le pune micuţilor UPDATE 2 Educatoarea a fost suspendată AUDIO

18
DISTRIBUIȚI

monica cermure

Mai multe înregistări audio ajunse în posesia PRESSALERT.ro dovedesc faptul că o educatoare îi terorizează pe copiii care sunt la grădiniţa din localitatea timişeană Iohanisfeld, aflată la aproximativ 50 de kilometri de Timişoara. Totul a pornit după ce un băiat în vârstă de trei ani şi jumătate, din grupa mică, s-a dus acasă şi a spus că nu se mai duce la grădiniţă. „A venit şi mi-a spus că doamna ţipă la el, că îl loveşte. I s-a schimbat comportamentul de când s-a dus la grădiniţă. Dacă ridic cumva vocea imediat se sperie”, a povestit mama băiatului, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro. Pentru că micuţul a continuat să povestească despre grozăviile de la grădiniţă, femeia a decis să verifice spusele copilului. A cumpărat un minireportofon şi l-a cusut în una dintre hainele cu care acesta era îmbrăcat.

Când a ascultat înregistrările s-a îngrozit. Atât fiul său, dar şi ceilalţi micuţi erau terorizaţi de educatoarea Monica Cermure, de 41 de ani, care urlă la copii ori de câte ori aceştia nu îndeplinesc întocmai şi la timp, ca în armată, comenzile primite de la aceasta. „Nu se colorează cu creionul florile, ci cu creioanele colorate. Mă bagă în pământ fiinţa asta de om. Mă bagă în pământ fiinţa asta”, urlă educatoarea, după care-şi plânge singură de milă.  Crizele de nervi ale femeii sunt declanşate de cele mai banale motive – de la faptul că unul dintre pici întârzie să-i aducă fişa, colorează mai încet sau nu se aşează unde spune educatoarea.

Educatoarea nu ezită să-i umilească pe unii dintre ei în faţa colegilor care imediat încep şi ei să-l batjocorească pe copilul „ţintă” fără ca să mai intervină. În una dintre înregistrări, educatoarea îl întreabă pe unul dintre băieţi „ai probleme că noi muncim şi tu vorbeşti? Ai probleme la mansardă?”.  Colegii micuţului o imită şi continuă întrebându-l dacă are probleme la gât sau la picioare, în timp ce acesta răspunde cu o voce pierită. Educatoarea nu ezită să-i trateze pe cei pe care ar trebui să-i educe ca pe nişte cârpe, făcându-i „cioban”, analfabeto”, „nu face invers cifra unu. Săracu, tu cred că ai o problemă la mansardă.(…) Cred că trebuie să fii dus la medic.


Faci aşa nişte mutre ciudate” sau  „Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta. La cinci ani nu ştiu să stau pe scaun”. Când un copil vrea să se ducă cu colegul său să bea apă educatoarea explodează  „nu te duci niciunde. Dacă vrea unul un căcat, tu vrei doi?”. Altuia îi spune „ce idee ai? Tu nu ai idee în capul ălă, tu ai tărâţă”, în timp ce ceilalţi râd de cel apostrofat.

În una dintre discuţiile purtate cu un copil, educatoarea îl întreabă „ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?”. Pe un altul îl interoghează nervoasă „Ce face mamă ta toată ziua, se scarpină? De ce nu te bate? Ce face toată ziua?”, copilul răspunzându-i scurt „spală vase”.  Ca să fie clar cine conduce, Monica Cermure îl avertizează pe unul dintre puşti „Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”.

După ce a avut înregistrările, mama copilului s-a dus să discute, săptămâna trecută, cu directoarea şcolii care i-a promis că va lua măsuri şi va discuta şi cu ceilalţi părinţi, dar nu s-a întâmplat nimic. Contactată de PRESSALERT.ro şi întrebată dacă a ţipat la copiii de la grădiniţă şi dacă i-a întrebat de părinţi, educatoarea Cermure a susţinut „domnule, nu pot să vă răspund la întrebările astea. Aia e toată problema dumneavoastră? Eu am volum la voce. Eu aşa vorbesc. Eu nu am spus niciodată că un copil are în cap tărâţă”.

UPDATE Inspectoratul Școlar Timiș a aflat de la PRESSALERT.ro de comportamentul educatoarei, motiv pentru care a luat la rost directoarea școlii pentru faptul că nu a sesizat instituția. „Consiliul de administrație al școlii a fost convocat de urgență, educatoarea este cercetată disciplinar și există șanse să fie suspendată din activitate. În acest moment, cadrul didactic este încă la grupă. Sunt fără cuvinte, un cadru didactic care predă mai ales unor preșcolari ar trebui să fie ca al doilea părinte, ar trebui să fie un model pentru preșcolar. Dezaprob total un astfel de comportament”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

UPDATE 2 În jurul orei 12.00, consiliul de administrație al școlii în care educatoarea predă a luat decizia de a o suspenda din activitate până la finalizarea cercetării disciplinare. Astfel, de astăzi, cadrul didactic nu le mai predă micuților. Doi inspectori școlari au fost trimiși, în această dimineață, la unitatea de învățământ din Iohanisfeld pentru a monitoriza situația.

18 COMENTARII

 1. dupa fata se vede ca duce dorul p–i nu are cine sa o f–a si hormoni au luat-o razna si din cauza asta se razbun pe bieti copii,daca imi facea copilului meu eu nu mai mergeam la directoare eu o tundeam cheala si ai scoteam limba ,pe urma trageam consencintele ,dar cand e vorba de copilul meu nu mai tin cont ,o invatam eu cum sa se comporte cu copii,asta nici la stana cu oi nu merita penala infecta si curva stricata

 2. Asta e bolnava cu capu NU STIU CE CAUTA IN SCOALA
  MAI BINE AR MERE PE CENTURA SA URLE DUPA ALCEVA NU LA BIETI COPII
  NESIMTITA NAIBI
  SA SE IUTE LA IA CE ARE IN CAP NU SA ZICA LA COPII IN TOT FELU NESIMTITA DRACU

 3. dragilor, dar avem o suita de meserii printre cale si cele din educatie, in care profesionistii nostrii
  sint DEZAXATI… in politica nici nu mai vorbesc…
  parca traim intr o epoca a cosmarului…. MINCIUNA VIOLENTA SI AGRESIVITATEA IMBECILITATEA SI INCA CITEVA CALIFICATIVE NEGATIVE… sint la ordinea zilei… HOTIA BANDITISMUL SMECHERIA INSELATORIA MANIPULAREA SINT VALORILE DE ASTAZI… cine nu face fata nu are decit sa si dea demisia…

 4. Afara cu individa din invatamant cu interdictia de a mai profesa vreodata iar directoarea penalizata ca nu a luat masuri pentru a o indeparta din mijlocul copiilor. Astfel a contribuit si ea la suferinta micutilor.

 5. Si eu mis parinte,dar nu pricep mania asta proletara cu care o infierati.Voi ori nu sunteti parinti,ori nu stiti cum se cresc copii ca vi i-au crescut altii.
  Sa nu imi spuneti ca nu ati ridicat vocea la copil niciodata.Ca mintiti.
  Ia imaginati-va cati nervi fac 30 de copii .Puneti-va in locul ei.Daca puteti.
  Stiu,o sa apara un filozof care va spune ca nu are ce cauta in invatamant.Pai atunci sa nu mai fie nimeni in invatamant.Pentru ca ,acum avem dictatura parintilor in scoli.Si a copiilor.Profesorii sunt niste obiecte supuse bataii de joc a copiilor si sicanelor parintilor.
  Si va mirati cum de suntem o tara de dobitoci cu diplome de facultate si nastere.De asta! Pentru ca,trebuie sa treaca toti! Sa faca toti scoli,indiferent de nivelul de inteligenta sau dorinta de invatare.
  Acestia,vor deveni urmatorii doctori care va vor taia piciorul sanatos, vor deveni parlamentarii care isi fac legile pentru hotiile lor.,vor deveni agramatii si incultii de astazi!
  Pentru ca, educatia si scoala au fost duse in derizoriu de parintii exagerat de protectori .
  Scoala scoate dobitoci pe banda rulanta.Inclusiv din cauza unor parinti tembeli ca si voi!

  • Draga doamna, cine nu are aplecare catre o meserie ca cea de educator/educatoare, poate sa exerseze si altceva. nu-i suparare. aici nu e vorba de „manie proletara” sau de „dictatura parintilor”. e vorba de AGRESIUNE in forma cea mai pura, facuta de un adult fata de niste copilasi (CARE NU SE POT APARA SINGURI) pe care se presupune ca ii ocroteste si ii educa. lucruri fundamentale, de altfel. Copilasii in cauza au fost abuzati tocmai pentru ca „cocoana” STIA ca nu se pot apara. Ca orice animal, omul, cand sesizeaza ca e mai slab cel din fata sa, il ataca, altfel bate in retragere. E simplu. Nu ar fi indraznit niciodata sa abuzeze in halul acela un barbat de 1m90, 110kg, atletic si cu un aer de om hotarat. reflectati doar. stiu, e un efort. sa gandesti nu e putin lucru. Daca o persoana nu are EMPATIE, rabdare, si nici un minim de ratiune sa inteleaga cu cine lucreaza, aunci sa se duca unde ii este locul, dar nu langa copii. ULATURA continua fata de copilasi NU ESTE EDUCATIE. Frustarea „educatoarei-urlatoare” nu trebuie adresata la gradinita. datorita unora ca acestia care ocupa posturi in invatamant fara sa aiba treba cu educatia, datorita lor, nu au loc oamenii ce ar avea calitatile necesare sa si de asemenea si copii ajung sa urasca scoala, sa nu mai aiba incredere in ei. Concluzia sa o trageti dvs, daca credeti ca mai puteti face efortul. P.S. Mama mea a fost educatoare la tara si dupa 20 de ani, dupa ce s-a incheiat ciclul cu o serie de micuti, intr-o zi a venit la ea o fata cu un buchet de flori si i-a multumit ca s-a purtat frumos cu ea si i-a dat incredere incat a ajuns sa faca facultate. Era o fata de etnie roma care provenea dintr-o familie extrem de saraca. (o astfel de situatie arata ce calitati trebuie sa aiba un cadru didactic)

 6. Eu lucrez in Iohanisfeld si in scoala respetiva a mai fost o tentativa de viol asupra unei fete de 12 ani,caz care nu a mai ajuns in presa.De ce? Pt.ca au aflat parintii fetei,care l-au chelfanit zdravan pe profesorul respectiv,directoarea nemaiavand ce sa faca,decat sa-l dea afara.Altfel,risca sa ajunga si cazul asta la urechile presei.Cred ca in cazul asta,daca nu se ajungea la ziar cu inregistrarile,se musamaliza totul,cum de altfel s-a mai facut in cazul educatoarei de care e vorba. Vorbesc despre reclamatii facute de parinti din localitate la directoare, tot legat de comportamnetul individei.Singura masura care s-a luat de catre conducere(director),a fost o mangaiere mamoasa pe fruntea individei”nu mai vorbi atat de tare”.Sunt multe cazurile in care ar trebui anchete serioase in invatamantul romanesc facute de inspectorat dar,probabil,dupa cateva cafele cu conducerea scolilor,totul se trece sub tacere.

 7. Eu lucrez in localitate,nu e prima data cand individa are reclamatii. Numai ca de data aceasta is-a infundat. Daca nu ajungea cazul in presa,nu se intampla nimic,pt.ca d-na directoare le cam musamalizeaza. Ia s-o-ntrebe presa pe directoare,depre tentativa de viol de asta vara, asupra unei eleve de 12 ani.Noroc c-au aflat parintii fetei si l-au batut pe profesor,care ulterior a fost dat afara. Daca parintii nu interveneau,se mai afla? Legat de cazul asta,singura sanctiune care a fost luata de catre conducere la plangerile parintilor, a fost o mamoasa mangaiere pe crestetul incompetentei”nu mai vorbi atat de tare”.Daca ajungea cazul la inspectorat,probabil aca dupa 2-3 cafele cu conducerea,se ingropa totul in groqapa comuna a cardasiei si nepasarii.Dixit.

 8. Si n Spania se intampla la fel, dar se musamalizeaza tot. Chiar de schimbi scoala te tin minte, sunt toti impreuna contra cetateanului.Multi parinti nici nu si dau seama ce se intampla pt ca au totala incredere ca si spaniolii de altfel in profa profesionista. Mi e sila. Am retras copila de la gradi la 1,3 ani iar la scoala ca aici incep scoala la 3 ani am schimbat o o data, ca iesea muta, nu mai vorbea. Cunosc multe cazuri si la alte scoli mai grave, si in presa au aparut dar fff putine pt ca se merge pe incredere. Acum la scoala unde e a venit o profa noua in locul celei care era inainte si tipa mult. Nu i doar Romania inapoiata, cred ca i mai rau ca o tara care a intrat in UE in 1986 si se crede democratica, avansata sa fie ca una din lumea a treia, mai rau ca Ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.