Aplauze la scenă deschisă pentru piesa regizată de Radu Jude la Timișoara....

Aplauze la scenă deschisă pentru piesa regizată de Radu Jude la Timișoara. Când are loc următoarea reprezentație FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>teatru scene dintr-o casnicie (9)

Aplauze la scenă deschisă pentru Radu Jude, cunoscutul regizor de film care a regizat prima piesă de teatru din carieră.

Joi seara, pe scena Sălii 2 a Teatrului Național din Timișoara, Radu Jude a prezentat propria-i viziune pentru Scene dintr-o căsnicie, piesa lui Ingmar Bergman (1918 – 2007). Pentru acest proiect, regizorul a adus pe scenă trei dintre cei mai iubiși actori ai naționalului timișorean: Ion Rizea, Alina Ilea și Claudia Ieremia, scenografa fiind semnată de Iuliana Vîlsan.

Johan și Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriți de zece ani, au doi copii reușiți, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanți, spirituali și de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranță, neînțelegere și confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă. Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în  Scene dintr-o căsnicie mecanismele vieții de cuplu, suprapunerile și idiosincraziile create de „familie” și „iubire” – acești doi termeni cărora societatea se încăpățânează să le impună sinonimia.  Scene dintr-o căsnicie  este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuși agonizantul cuplu. Și ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?

Spectacolul Scene dintr-o căsnicie, prezentat în avanpremieră joi, va avea premiera sâmbătă, iar următoarea reprezentație, luna aceasta, e programată pe 27 martie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.