Inaugurate de primarul Robu cu şampanie de ziua lui, vaporaşele din Timişoara...

Inaugurate de primarul Robu cu şampanie de ziua lui, vaporaşele din Timişoara circulă tot în teste. De ce nu există un program oficial

0
DISTRIBUIȚI

robu vaporetto 12

Inaugurate cu şampanie şi declaraţii pompoase de ziua primarului Nicolae Robu, vaporaşele din Timişoara nu sunt încă puse oficial în funcţiune. Mai exact, deşi în weekend oamenii s-au putut plimba cu ele în voie, vaporaşele aduse de la Galaţi şi plătite cu bani de la bugetul local nu circulă după un grafic. Deşi în fiecare zi se fac probe gratuite între orele 15.30 şi 20.30, vaporaşele nu au un orar şi un tarif stabilit. Mai mult, încă nu se ştie cât va fi costul unei călătorii, preţ care va trebui aprobat de Consiliul Local Timişoara. În vreme ce o cursă durează circa 40 de minute, deocamdată îmbarcarea se face doar de la Flora, nu şi din restul de staţii amenajate ca parte a proiectului de reabilitare a malurilor Begăi.

„Toate vaporaşele sunt în regulă, duminică 1.250 de de persoane s-au plimbat cu vaporaşele şi am fost informat că au fost destul de mulţi veniţi din Arad şi din diverse localităţi ale judeţului pentru că deja s-a dus vestea că în Timişoara se pot face plimbări pe Bega cu vaporaşul.


Trei vaporaşe au fost testate şi vor fi testate şi zilele următoare va continua acest proces sub sarcină încărcate cu persoane. Vaporaşele au 50 de locuri după cum ştiţi şi de îndată ce vom avea toate aprobările vom începe şi transportul public pe Bega cu aceste vaporaşe. Deocamdată sunt sub test, vom anunţa şi un mod de închiriere a vaporaşelor pentru agrement, pentru organizarea de workshop-uri, de alte întâlniri pe vaporaş, dar totul se va întâmpla după nişte reguli nu la voia întâmplării”, a declarat primarul Nicolae Robu. Avizele aşteptate trebuie să vină tocmai de la Bruxelles.

Vă reamintim că cele şapte vaporaşe costă 7.000.000 de lei de la bugetul local şi că au fost realizate de firma Spat Yard din Galaţi. Doar trei din cele şapte ambarcaţiuni au ajuns până acum în urbea de pe Bega. Cel puţin în cazul vaporaşului Decebal, aerul condiţionat nu a făcut faţă primei călătorii, astfel că soluţia găsită pentru ca pasagerii să nu facă saună la 30 de grade a fost să se circule cu uşile şi trapa deschise. Nu de puţine ori însă verile din Timişoara sunt toride, cu temperaturi de peste 36 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.