Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut de DNA pentru un trafic de influență...

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut de DNA pentru un trafic de influență de 2 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

bnr

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de cumpărare de influenţă, Olteanu fiind suspectat că ar fi primit două milioane de euro pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, au declarat surse judicare pentru MEDIAFAX.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu ar fi primit, în anul 2008, două milioane de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a lui Liviu Mihaiu, jumătate din sumă urmând să ajungă la un alt politician, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că banii ar fi fost daţi prin intermediar, atât Sorin Ovidiu Vîntu cât şi intermediarul recunoscând aceste lucruri la audieri, Vîntu povestindu-le anchetatorilor cum s-au desfăşurat negocierile.


Jumătate din cei două milioane de euro i-ar fi fost destinată lui Olteanu, iar un milion de euro unui alt politician. Olteanu ar fi primit şi sprijin electoral.

Aceleaşi surse susţin că la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut că i-ar fi cerut spijin lui Vîntu şi că s-au întânit, discutând despre numirea în funcţia de guvernator al Deltei. Bogdan Olteanu a recunoscut întâlnirea şi discuţia despre numirea ca guvernator al Deltei a lui Liviu Mihaiu dar nu a recunoscut că ar fi primit suma respectivă. Viceguvernatorul BNR a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, urmând să fie dus vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto presalocala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.