Clinica DENT ESTET 4 KIDS din Timișoara, locul în care copiii cu...

Clinica DENT ESTET 4 KIDS din Timișoara, locul în care copiii cu afecțiuni dentare se simt ca într-un loc de joacă. Ce facilități sunt oferite micuților VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ana-maria-vinau-si-erika-cioata-5

La Timișoara funcționează, de mai bine de doi ani, o clinică dentară în cadrul căreia copiii au impresia că sunt la grădiniță sau într-un loc de joacă. Astfel, la DENT ESTET 4 KIDS, micuții se pot uita la desene animate, iar pentru ei, stomatologii sunt, de fapt, ajutoare ale Zânei „Măseluță”. Totul cu scopul ca micuții pacienți să nu fie traumatizați de această vizită la medicul stomatolog.

De ce facilități au parte micuții

„Am găsit o serie de soluții astfel încât vizita la dentist să fie cât mai plăcută pentru copii. Noi suntem generația traumatizată de aceste experiențe la medicul stomatolog și ne dorim să schimbăm ideea că vizita la dentist presupune durere. Noi am creat un mediu în care copilul să se simtă ca într-o grădiniță, ca într-un loc de joacă, am creat un mediu în cadrul căruia medicii să poată profesa, să se concentreze doar pe profesia lor, iar noi le asigurăm tot ceea ce trebuie în spate”, a declarat Erika Cioată, Managing Partner DENT ESTET 4 KIDS, prezentă, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Medicul stomatolog pediatru Ana Maria Vînău, invitat în cadrul emisiunii, spune că părinții se adresează clinicii mai ales vara, atunci când copiii au diferite urgențe dentare. De asemenea, doctorul recomandă vizitele la dentist încă de la apariția primilor dințișori. „Noi am implementat ideea ca părinții să vină cu copiii la control de cel puțin două ori pe an, cu scopul de a preveni leziunile respective și nu de a le trata”, explică medicul Ana Maria Vînău.

Erika Cioată a prezentat și o statistică alarmantă potrivit căreia 20% dintre copiii foarte mici din România ajung să aibă nevoie de tratamente cu anestezie generală. Asta în condițiile în care media la nivel internațional este undeva sub 10%.


Cu scopul de a preveni apariția unor afecțiuni dentare, Clinica DENT ESTET 4 KIDS a inițiat și un program educațional gratuit, adresat școlilor și grădinițelor. În cadrul acestuia, copiii vin la clinică, unde învață să aibă grijă de dinții lor, fac un tur al clinicii, iar părinții află ce afecțiuni dentare au, în mare, micuții. Până în acest moment, copii din peste 15 școli mari, plus alte 20 de grădinițe din Timișoara au beneficiat de acest program educațional gratuit.

Medicul Ana Maria Vînău spune că în cadrul Clinicii DENT ESTET 4 KIDS sunt folosite o mulțime de metode de acomodare a copiilor, iar când situația este mai gravă, micuții sunt sedați. „Medicii sunt specializați în comunicarea cu copiii. Tot mediul e unul de poveste, copiii se simt ca acasă, unii nu-și doresc să mai plece. În funcție de gravitatea situației, folosim și trei tipuri de sedare. Una dintre acestea e inhalosedarea. Copilul este conștient, stă pe scaun și îi este pusă o mască pe nas prin care vine un gaz care-l relaxează, nu mai simte durerea. Nu are niciun efect advers. Apoi, mai este folosită analgosedarea, copilul este adormit, se introduc substanțe sedative intravenos. Această metodă este recomandată copiilor pe care nu reușim să-i convingem să stea pe scaun. Avantajele sunt că toate tratamentele sunt realizate într-o singură ședință, iar copilul nu-și aduce aminte nimic din ce s-a întâmplat în timpul ședinței”, detaliază medicul stomatolog pediatru.

În cadrul Clinicii DENT ESTET 4 KIDS din Timișoara funcționează și un compartiment de Anestezie și Terapie Intensivă. „Riscurile nu sunt deloc de neglijat în cazul unei intervenții sub anestezie generală, dar ne luăm toate măsurile de siguranță. Avem medici pregătiți, aparatură performantă, avem un sistem foarte bun de management”, explică Erika Cioată. În ceea ce privește prețurile, reprezentanții clinicii spun că acestea nu sunt cele mai mici de pe piață, însă au fost dezvoltate mai multe soluții financiare astfel încât chiar și persoanele cu venituri foarte mici să poată fi ajutate.

Pragul clinicilor DENT ESTET 4 KIDS este trecut chiar și de părinți care vin cu copiii din țări precum Marea Britanie, Austria, Germania, Italia, Slovacia sau Serbia. Asta pentru că costurile sunt mai mici, dar și pentru că nu sunt foarte multe clinici pentru copii în Europa.

DENT ESTET 4 KIDS este prima clinica stomatologică din România dedicată exclusiv copiilor, cu centre deschise în București și Timișoara. La DENT ESTET 4 KIDS, consultația dentară este gratuită pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.