Conducerea BC SCM Timișoara răspunde în SCANDALUL datoriilor vechiului club. Managerul general...

Conducerea BC SCM Timișoara răspunde în SCANDALUL datoriilor vechiului club. Managerul general Ilie Trițoiu îl acuză de minciună pe un fost jucător FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Ilie Trițoiu, foto dreapta, managerul sportiv al lui BC SCM Timișoara
Ilie Trițoiu, foto dreapta, managerul general al lui BC SCM Timișoara

Nici nu a început sezonul în noua organigramă și BC SCM Timișoara e ”lovită” de un scandal. Un site de specialitate a prezentat cazuri de foști baschetbaliști alb-violeți către care BC Timișoara, vechiul club, are datorii foarte mari. Actuala conducere, în mare parte aceeași, se apără și spune că noua BC SCM nu a fost notificată până acum de niciuna dintre aceste probleme. Cu toate acestea managerul general Ilie Trițoiu consideră că e normal ca sumele restante să fie plătite până la urmă de actuala conducere, dar în condiții impuse de lege și regulament.

Portalul totalbaschet.ro a prezentat cazurile lui Derrick Low și Bogdan Popescu, doi dintre jucătorii către care datoriile ar fi imense. Primul a și câștigat în instanță și ar avea de primit 20.000 de dolari. Cel din urmă reclamă plata a 16.000 de euro, dar Ilie Trițoiu îl contrazice pe Popescu, prezentând și un extras bancar (foto, jos) în acest sens cu suma de 5.000 de euro virată în conturile lui Popescu. Mai mult, conducătorul noului club afirmă că nu a sosit nimic legat de datorii pe adresa BC SCM Timișoara.

”Au apărut tot felul de articole pe unele site-uri de specialitate. Legat de situația jucătorilor care au fost la echipă. Repet că ne-am asumat, deși nu era problema actualei conduceri să-și asume vechile datorii. Ni le-am asumat. Deși unii care scriu pe site-uri spun că ne facem că plouă, nu e adevărat. Nu am primit nicio notificare din partea nimănui pentru aceste datorii. Nici din partea jucătorilor, nici a agenților, nici din partea celor care sunt în măsură să o facă. Când vom fi notificați vom ști ce pași avem de urmat. Mai mult decât atât, unul dintre foștii jucători a spus că are de primit din partea clubului 10.000 de euro primă de instalare și două salarii restante. Știți despre cine e vorba. Nu vreau să se înțeleagă că am ceva personal cu el. Dimpotrivă, dar puțin a forțat lucrurile pentru că a uitat să precizeze că din cei 10.000, 5.000 a primit. Am și dovada. Am rugat-o pe contabila clubului să-mi dea un document. Datat 27.05.2015, chiar înaintea sezonului. Să nu inducă lumea în eroare. Iar prima de 10.000 se acordă pentru un sezon întreg, nu pentru pregătirea de vară. Din moment ce a primit 5.000, salariul lunar 3.000, consider că mai are de primit 1.000 sincer, pentru că a jucat două meciuri. Eu sunt înjurat și nu am nicio vină.


De sume aflat de pe site-uri, nu de la club, pentru că nu am avut acces nici la parola mailului în perioada respectivă”, a declarat Ilie Trițoiu.

bct-sca-3

”Am declarat că aducerea lui a fost o greșeală. Vreau să precizez că nu am avut nimic cu el ca jucător, ci ca om. Pentru că în acea perioadă noi aveam sala plină, susținerea tuturor, într-o perioadă în care condițiile financiare erau precare și am pierdut toată susținerea”, a precizat Trițoiu.

Nu sunt ajutați de De Maio

Trițoiu afirmă că nu avea acces nici la mail în vechiul club și că unele informații apărute sunt ”fabricate”: ”Nu vreau să dau nume, am spus conducerea care era în perioada respectivă. Dl. Vermeșan e în club, o să vă spună același lucru ca și mine. Dacă eu semnam contractele respective mi le asumam și spuneam. Atât a avut respectivul, nu știam nimic. Singurul impresar care a sunat, a fost impresarul lui Toth și Milencovici, Vlad Andronescu de la Pro Basketball. Am văzut declarația lui Nikolov că m-a sunat toată vara, eu nu am numărul lui, nu am văzut niciun număr din străinătate. Nu am de ce să mint. Sunt articole fabricate, pentru că sunt lucruri care nu au legătură cu realitatea. Să urmeze calea legală. Dacă nu am primit nimic, ce să facem?”. Pe totalbaschet.ro se arăta inclusiv că clubul timișorean ar fi în pericol să fie exclus din campionat. Low amenințând cu FIBA.

BC SCM Timișoara a preluat practic locul BCT-ului în primul eșalon. ”Afilierea a fost făcută pe un an de zile cu acordul FRB, urmând ca noi să lămurm în acest interval situația din trecut”, recunoaște Trițoiu. Fără a da nume, Trițoiu dă de înțeles că Leo De Maio, conducător la BC Timișoara, nu a mai fost de găsit după încheierea ultimului sezon pentru a lămuri situația datoriilor către toți foștii jucători ori furnizori. ”Asta încercăm în această perioadă, să strângem suma exactă, la jucători, la furnizori… Mai sunt imobiliarele, o agenție cu biletele de avion pentru străini. …Eu nu am mai văzut persoana respectivă de când s-a terminat sezonul, nici măcar pe stradă”, a conchis Ilie Trițoiu.

Cel mai probabil, de-a lungul ediției 2016-17 BC SCM Timișoara va încerca să plătească din sponsorizări ori alte surse decât cele de la bugetul local datoriile făcute de BCT. ”Ei au tot dreptul să facă demersurile necesare. S-a verificat corespondența la Casa Tineretului (n.r. a vechiului club), nu s-a primit nimic. Nici din partea impresarului, nici din partea lui Derrick Low. Doar că a câștigat la tribunal… Nu a zis nimeni că nu-și asumă datoriile. Probabil va trebui din mediul privat. Pentru că nu sunt ale SCM-ului… Dragan Petricevic e mai răbdător, am găsit înțelegere, sperăm să rezolvăm. Și eu sunt în aceeași situație dar sunt ultimul care vreau să-mi recuperez… Nu se pune problema să iau o măsură”, a mai spus Trițoiu.

1 COMENTARIU

  1. Rio-deMaio-bubă-vărsat-de-vânt… apașul din Banat… e mâna lui, pute de la o posta, sunt convins… La „Brutarie”, deMaio la puscarie!!!!…. – tot staful, niste hoti care au praduit banii timisorenilor… ptiu, – DNA – ANAF: pe ei si pe mama lor. (Leo, Vermesica, d-zeu nu-i țigan – v-am tot spus… nah ati ajuns la ziua judecatii, mai putin si ajungeti acolo unde va este locul). Asa sa va ajute Dumnezeu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.