„Big Brother” în parcarea de la Modex: timişorenii pot afla cu ajutorul...

„Big Brother” în parcarea de la Modex: timişorenii pot afla cu ajutorul telefonului mobul câte locuri sunt libere. Cine NU poate folosi aplicaţia

0
DISTRIBUIȚI

parcare-modex-5

Sistem inteligent pentru gestionarea parcărilor din zona centrală: timișorenii și turiștii vor putea folosi o aplicație pentru telefonul mobil care le va arăta câte locuri libere sunt disponibile în parcările din zona în care se află. Deocamdată sistemul este funcțional doar în parcarea de la Modex, dar în scurt timp va fi implementat și în parcarea de la Hotel Central. Mai mult, primarul Nicolae Robu susţine că în curând sistemul va fi instalat şi în parcarea primăriei, care în weekend este deschisă tuturor şoferilor.

Aplicația se numește Smart Parking ZTE și se poate descărca gratuit din Google Store sau Apple Store.


Un mic inconvenient se leagă de faptul că ea poate fi descărcată doar de utilizatorii de telefoane marca Samsung și iPhone.

Practic, odată instalată aplicația arată parcările disponibile din zonă și numărul de locuri disponibile din fiecare parcare, iar șoferii pot alege spre ce locație să se îndrepte. Trebuie spus că sistemul notifică utilizatorii și în cazul în care locurile disponibile sunt ocupate între timp. În sistem se pot înscrie și proprietarii de parcări private, conform primarului Nicolae Robu.

„Reamintesc că vorbim aici despre un proiect pilot care a fost implementat gratuit de această firmă în parcarea Modex de la Timișoara. Se vor face după aceleași idei o aplicație și evident se vor monta senzorii de rigoare și în Budapesta, dar iată că s-a reușit mai întâi la Timișoara. O să vedeți că este un lucru deosebit, așa vom face într-un anumit orizont de timp în toate parcările din Timişoara”, primarul Timişoarei.

Edilul spune că pentru anul viitor se vor aloca bani pentru licitații în vederea dotării parcărilor cu astfel de senzori, pentru a ajuta şoferii să nu mai piardă timp degeaba în căutarea unui loc de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.