O timișoreancă face minuni pentru copiii cu dizabilități, cu ajutorul terapiei prin...

O timișoreancă face minuni pentru copiii cu dizabilități, cu ajutorul terapiei prin cai. Cum au reușit câțiva micuți să meargă sau să vorbească în urma acestor ședințe

0
DISTRIBUIȚI
hipoterapie
Hipoteria face minuni pentru copiii cu deficiențe.

O tânără din Timișoara face minuni pentru copii cu diferite deficiențe fizice sau intelectuale, cu ajutorul… cailor. Erika Weisz s-a specializat în terapia cu cai, în urmă cu câțiva ani, iar pentru că-i plac copiii, s-a gândit să-i sprijine pe micuții bolnavi în procesul de recuperare. Astfel, Erika oferă ședințe de hipoterie, iar rezultatele sunt uimitoare. Doar în acest an, trei copii cu deficiențe au început să meargă, iar alți patru vorbesc, motiv pentru care pot fi și integrați în școală, după ce au beneficiat de terapie cu ajutorul cailor.

Cum au fost ajutați zece copii cu deficiențe dintr-un centru de plasament

Totodată, în acest an, Asociația HorsEmotion, pe care Erika Weisz a înființat-o, a câștigat o finanțare de peste 16.000 lei în cadrul unui program inițiat de o companie din România. Cu acești bani, Erika a oferit ședințe gratuite de hipoterapie unui număr de zece copii cu dizabilități dintr-un centru de plasament din Timișoara.

„Prin această finanțare am ajutat zece copii cu dizabilități asistați, din leagănul de copii din Timișoara, am oferit peste 300 de ședințe de hipoterapie și peste 300 de ședințe de ore de activități asistate de animale și terapie prin joacă, stimulare senzorială, cu ajutorul voluntarilor noștri. De altfel, am organizat și un concert în pas de cal, la care am avut peste 100 de participanți, copiii s-au plimbat cu calul în timpul unui concert de muzică clasică”, ne-a explicat timișoreanca.

hipoterapie-erika-weisz

Erika Weisz spune că, în urma acestor terapii de care au beneficiat gratuit, micuții din centrul de plasament au făcut progrese uimitoare.


„Au progresat foarte mult și un copil care se recuperează mai bine și este cât mai aproape de normalitate are șanse mai mari să fie adoptat. Pentru asta luptăm, să fie măcar luat în familie de un asistent maternal. Este foarte important copiii să nu crească în instituții, ci în familii, indiferent dacă vorbim de un asistent maternal sau chiar au norocul să fie adoptați”, a mai precizat tânăra din Timișoara.

Erika spune că aceste ședințe de hipoterapie au scop terapeutic. „Ședințele de terapie cu ajutorul calului pe care le oferim noi presupun, practic, o terapie unu la unu, copiii au un plan terapeutic individualizat, în funcție de nevoile pe care le au. Spre exemplu, hipoterapia îi ajută să se liniștească foarte bine, copiii dobândesc o motricitate mai bună, au un echilibru mai bun. Anul acesta am avut trei copii care au început să meargă, am avut patru copii care înainte se exprimau doar non-verbal, țipând și urlând sau scuipând și scoțând limba, acum vorbesc și chiar reușesc să fie integrați la școală. De anul acesta, doi copii merg la școală, înainte nici nu se punea problema, mulțumită acestor terapii și interacțiuni”, ne-a mai spus Erika Weisz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.