Universitatea de Vest Timișoara, răspuns surpriză în cazul lucrării de doctorat a...

Universitatea de Vest Timișoara, răspuns surpriză în cazul lucrării de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Vezi cum explică

5
DISTRIBUIȚI

doctorat kovesi

Universitatea de Vest din Timișoara a solicitat reanalizarea tezei de doctorat a Codruței Kovesi, iar astăzi va primi și un răspuns. Acesta va fi dat de Școala Doctorală de la Facultatea de Drept din cadrul instituției, care va comunica, astăzi, un punct de vedere cu privire la teza de doctorat a șefei DNA.

Asta după ce conducerea Universității de Vest din Timișoara a cerut acestei școli doctorale un punct de vedere cu privire la doctoratul Codruței Kovesi. În funcție de răspunsul pe care îl va primi, UVT va lua o decizie referitoare la sesizarea Comisiei de Etică a instituției.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, deputatul Sebastian Ghiță s-a autodenunțat la Parchetul General.


Acesta susține că, împreună cu alți demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi și-a susținut teza de doctorat în anul 2012, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE UVT a transmis astăzi, după ora 18.00, un comunicat de presă prin care anunță practic amânarea luării unei decizii în cazul lucrării de doctorat. Iată textul intergral al comunicatului:

„Universitatea de Vest din Timișoara a demarat la sfârșitul săptămânii trecute proceduri interne în vederea clarificării situației apărute în spațiul public vizavi de teza de doctorat a doamnei Laura Codruța Kovesi.

În cursul zilei de luni, 3 octombrie, Universitatea de Vest din Timișoara a primit punctul de vedere al Școlii Doctorale de Drept și a solicitat informații suplimentare pe care le așteaptă în zilele următoare.

Înțelegem că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Universitatea de Vest din Timișoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant și a implicării pozitive în numeroase demersuri care țin de transparența și corectitudinea academică, Universitatea își exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituție abilitată în vederea clarificării acestei situații.”

5 COMENTARII

  1. A controlat cineva si lucrarile magistratilor care si-au obtinut doctoratele la aceasi Universitate?
    O sa turbeze Kovesi daca va vedea ca ea a plagiat 45% si ceilalti peste 60%.
    Domnii magistrati si-au platit doctoratele cu solutii si acum tac de teama sa nu fie descoperiti

  2. Lucrarea de Doctorat a d-nei Kovesi se vede de la o posta ca este copiata, Universitatea din Timisoara nu pote sa acopere acest scandal fiindca ar creia un scandal Natiomal mai mare….sund convins ca 99,99% din Procurorii si Judecatorii din Timisoara care au facut lucrarea de Doctorat la Universitatea Timisoara sunt la fel de infractori ca d-na Kovesi…sa nu uitam ca acesti hoti primesc pt. Doctoratu lor fals un spor lunar de 15% la salaru brut !

  3. Toate-s povesti ! Transparenta,corectitudine,implicari pozitive,deschidere,toate sunt slogane.Cert este ca daca pana in 89 aveam un singur academician,doctor inginer,savant de renume mondial fara scoala ,astazi este plin de ei .Culmea este ca astia de astazi nu au avut pic de jena in a-si insusi asemenea titluri prin frauda.De mult am banuit ca o lucrare de doctorat contine 40-60% copy-paste din alte lucrari ,restul lucrarii fiind baliverne .Unii mai primesc si calificativul magna cum lauda. Din pacate suntem ,in mare parte, un popor de lingai,slugi ,oportunisti si hoti.

  4. Corecta afirmația..judecătorii Mihet, Pirvulescu și Moțiu sunt doar 3 „beneficiari” de teze doctorale..Barac nu mai vorbim..deci sa ne concentram pe soluțiile ” corupte” ale acestora..?!!

  5. Cum se face ca procurorul nr. 1 al Romaniei a ajuns tocmai la Timisoara sa-si sustina teza de doctorat cu doua personaje controversate si dubioase precum Viorel Pasca si Radu Motica? N-a avut succes la facultati de traditie cu profesori seriosi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.