UMILINȚĂ în loc de o calificare istorică și la îndemână. SCM Politehnica...

UMILINȚĂ în loc de o calificare istorică și la îndemână. SCM Politehnica Timișoara a pierdut lamentabil în Slovenia GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Ribnica a ”zburat” peste timișoreni
Ribnica a ”zburat” peste timișoreni

SCM Politehnica Timișoara a reușit să se facă de râs în returul care trebuia să reprezinte concretizarea unei performanțe istorice, accederea în grupele Cupei EHF. Alb-violeții au irosit avantajul mare, de cinci goluri din tur, și au cedat la scor în Slovenia cu RD Riko Ribnica, scor 19-30, după un joc ”pe măsură”.

Timișorenii își declarau concentrarea după victoria cu 27-22 din prima manșă. Dar parcă nici ei nu au crezut prea mult că o pot da în bară în retur. Alb-violeții nu au jucat meciul cu Suceava și ce au arătat în prima repriză a părut consecința unei excursii anticipate prea devreme. După doar zece minute avantajul din tur a fost spulberat în liniștitul orășel din sudul împădurit al Sloveniei. Era 6-1 cu un Patrik Leban trecând ca prin cașcavalul care a fost în această seară defensiva alb-violetă. Reușitele lui Marjanovic din 7 metri nu au reprezentat decât un foc de paie. Deși bănățenii au recuperat două goluri, înainte de pauza gluma s-a îngroșat, decisiv. Kovacic a stabilit scorul reprizei 1: un năucitor 17-9.

Existau totuși premisele, mai bine zis speranțele, unei alte fețe a lui SCM Poli în repriza a doua. Dar scenariul s-a repetat, cu o apărare neajutorată în fața ”zburătorilor” Henigman și Leban, ajuns la opt reușite personale! Mai mult, în minutul 43, la 23-13 pentru gazde, Poli a rămas cu doi oameni în minus temporar, prin expulzările lui V. Milosevic și Santeiu. ”Principalul” alb-violeților a luat evident foc, certându-se din nou cu oficialii partidei. Imediat s-a căscat o nouă ”prăpastie”, de +11 (min. 45). Poli s-a trezit târziu, și cu puțin noroc, reușita lui Fenici, de 17-24 a mai oferit o șansă, aparent. Căci gazdele de la RD Ribnica au început apoi să marcheze din nou. Ei au fost eroii zilei pentru micuța lor comunitate.

SCM Poli ratează astfel șansa, poate unică într-o perioadă lungă de ani, de a accede în grupele unei competiții importante continentale. Mare păcat, în condițiile în care timișorenii au avut parte și de o susținere frumoasă în manșa secundă din turul III preliminar din Cupa EHF.

RD Riko Ribnica: Perovsek – Leban 9 goluri, Henigman 7, Pucelj, Kovacic 3, Erak 3, Kulenovic.


Au mai intrat: Fink 4, Knavs 1, Grebenc 3, Kosmrlj. Antrenor: Janez Kovacic.

SCM Politehnica Timișoara: Daskaloski – V. Milosevic 2, Lasica 3, Marjanovic 2 (2 din 7 metri), Pejovic 1, Fenici 4, Simovic. Au mai intrat: Savic – Lazarov 4, L. Ștefan, Santeiu 1, Păiuș, Neamțu 2, Furak. Antrenor: Pero Milosevic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.