Inspectorul școlar general al județului Timiș: „Nu le-aș da deloc teme elevilor...

Inspectorul școlar general al județului Timiș: „Nu le-aș da deloc teme elevilor pentru acasă”. Ce crede că ar trebui schimbat

1
DISTRIBUIȚI

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județul Timiș, nu este de acord ca elevii să primească teme pentru acasă, mai ales după ce stau șase ore la școală. „Dacă băiatul meu rezistă opt ore pe zi să învețe, șase la școală și încă două ore acasă, pentru că are teme de făcut, eu aproape că pot să-l trimit în fabrică să lucreze, să-mi aducă și un salariu”, a afirmat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș consideră că problema adevărată nu ar fi temele, ci programa foarte încărcată. „Eu nu le-aș da deloc teme elevilor pentru acasă.


Însă, problema adevărată este programa încărcată. Cred că această programă ar trebui să fie mai lejeră și mai aerisită astfel încât copilul să poată primi acele cunoștințe de care chiar are nevoie. Probabil că nu reușim să parcurgem programa la școală, ceea ce ne determină în mod firesc să le dăm de muncă elevilor și acasă”, este de părere Aura Danielescu.

Tocmai de aceea, inspectorul școlar al județului Timiș nu vede cum ar putea elevii să primească mai puține teme pentru acasă dacă programa nu este mai lejeră. „Aprob ideea aceasta de a avea un număr mult mai mic de ore alocat temelor de acasă, mi se pare un lucru foarte bun, însă nu văd cum reușim să facem asta. Sunt un părinte care aș aproba acest lucru dacă programa ar avea o lejeritate mai mare astfel încât la școală să se facă suficient pentru ca eu acasă să pot relaționa cu propriul copil fără să trebuiască să-l chestionez asupra temelor. Asta nu înseamnă că ei nu pot să se pregătească acasă, dar cât pot și cât vor”, a conchis Aura Danielescu.

1 COMENTARIU

  1. Programa este prea incarcata cu materii de umplutura doar ca sa aiba o paine si absolventii de specializari de 3 lei! Este mai importanta fizica, matematica sau geografia (sunt destui tembeli care nici macar nu stiu sa citeasca o harta a unui oras!) decat educatie antreprenoriala, latina sau religie. Cine vrea sa ajunga manager poate studia in facultate in aceasta directie nu ii facem pe toti patroni dupa 8 clase! Nu faci religie cu forta in scoli cand fiecare e liber sa mearga la biserica cand doreste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.